Zlata Đurđević nije izglasana za predsjednicu Vrhovnog suda, 81 zastupnik bio je protiv

Zlata Đurđević nije izglasana za predsjednicu Vrhovnog suda, 81 zastupnik bio je protiv

Đurđević je u četvrtak navečer poslala otvoreno pismo u kojemu se osvrnula na postupak izbora predsjednika Vrhovnog suda

Hrvatski je sabor u petak nešto iza podneva odbio prijedlog izbora Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda.

Od 123 zastupnika koliko ih je pristupilo glasovanju, njih 81 bilo je protiv prijedloga, 37 ih je bilo “za”, a pet ih je bilo suzdržanih.

Osam je klubova zastupnika prije samog glasanja zatražilo 10-minutnu stanku kako bi se dodatno konzultirali oko prijedloga Zlate Đurđević, no predsjednik Sabora Gordan Jandroković stanke nije odobrio te se nakon podnošenja zahtjeva odmah pristupilo glasanju.

Podsjetimo, Đurđević je u četvrtak navečer poslala otvoreno pismo u kojemu se osvrnula na postupak izbora predsjednika Vrhovnog suda i činjenicu da je upravo nju kandidirao predsjednik Milanović.

Kandidatkinja za predsjednicu Vrhovnog suda u pismu je istaknula kako je podvrgnuta višemjesečnoj diskreditaciji, kritikama i klevetama od strane političkih moćnika, pojasnila zašto njezina kandidatura nije bila protuzakonita te komentirala kampanju difamacije koja dolazi iz sudačkih redova. Javlja Jutarnji list