MMF tvrdi da je pred nama povijesna prilika za oporavak. Detaljno smo proučili njihov izvještaj o Hrvatskoj

MMF tvrdi da je pred nama povijesna prilika za oporavak. Detaljno smo proučili njihov izvještaj o Hrvatskoj

Izdašna financijska sredstva EU-a pružaju povijesnu priliku za uspješno savladavanje izazova i tu priliku treba u cijelosti i pravovremeno iskoristiti. Nebo se ponovo razvedrava, poetično su oslikali budućnost hrvatskog gospodarstva u misiji MMF-a. Vijest donosi NOVI LIST.

Hrvatsko gospodarstvo u ovoj će godini rasti od pet do šest posto, a ako bude sreće i ostvare se dobri turistički rezultati rast bi mogao premašiti i šest posto.

Uz to, bespovratni novac koji Hrvatska ima na raspolaganju iz europskih fondova prilika su da se kroz javne investicije u sljedećih pet godina održe viske stope rasta i da Hrvatska, kad je u pitanju standard njezinih građana, smanji jaz prema ostalim članicama Europske unije, što bi moglo zaustaviti val iseljavanja mladih ljudi.

Tu dosad najoptimističniju prognozu gospodarskog oporavka nakon pandemije nije izrekla ni hrvatska Vlada, ni centralna banka, ni Europska komisija, nego Međunarodni monetarni fond u izjavi svoje misije nakon posjeta Hrvatskoj u okviru redovitih konzultacija sa zemljama članicama. Više na LINKU.

DEMOS MEDIA