Zoran Milanović o Hrelji: Nije mu prvi put. To javnost izluđuje, to je posao za USKOK!

Zoran Milanović o Hrelji: Nije mu prvi put. To javnost izluđuje, to je posao za USKOK!

Zoran Milanović dao je intervju za Večernji TV u kojem je komentirao novi dogovor između Andreja Plenkovića i Silvana Hrelje. Naime, Plenković je ranije izjavio kako su sa saborskim zastupnikom HSU-a dogovorili protokol o razumijevanju i suradnji koji će trajati cijeli mandat.

Milanović je za Večernji list na pitanje što misli kako će se u petak postaviti Silvano Hrelja, novi član vladajuće većine, odgovorio: “Ne, ne znam ni kako će se postaviti Milorad Pupovac. Milorad Pupovac je odavno prestao biti netko koga treba štititi. On je silnik. Čovjek koji debelo nesrazmjerno ima utjecaj na politiku u Hrvatskoj”, kazao je te dodao:

“Ja uvijek, to se odnosi i na njega i na njegove, štitim i pokušavam verbalno stati na stranu slabijih. Najlakše je udarati po slabijima, no odavno ta ekipa ne predstavlja slabije”, navodi te se osvrće na situaciju s Hreljom.

“Hrelja nije prvi put ušao na listi opozicije i to vrlo jake opozicije. I sada je odjednom prešao Plenkoviću. To je puno gore od ovoga što se događa u pravosuđu. To našu javnost, ne na razini poruke, nego na razini grča i bijesa, naprosto izluđuje, baš tako – izluđuje. To je znak da nema nikakvih pravila. Za mene je to posao za Uskok istog trena, jer pitam se zašto je godinu dana u zatvoru proveo Željko Sabo. Radi nekakvog frivolno lascivnog razgovora sa nekakvom damom koja je gdje sada, kako je nagrađena”, kazao je Milanović.

Na pitanje smatra li da je Hrelja “žetončić”, odgovora: “To ste vi rekli. Sve sam vam rekao. To je nešto što je užas. Mrtvi hladni. Pazite, u podršci toj Vladi, samo da razotkrijemo tu prijetvornost, je i čovjek je koji je najbliži suradnik Branimira Glavaša”, kazao je te dodao:

“Zna se tko je njegov zastupnik i predstavnik u Saboru i kako je došao na listu. Pupovac s tim nema nikakvih problema. Ti ljudi su naprosto neizdržljivo prijetvorni. To je problem. Gdje kog takneš, ne valja”, zaključuje Milanović. Prenosi N1