Vidović Krišto o zabrani uzvika ZDS: Zabrane takve vrste apsolutno neprimjerene…

Vidović Krišto o zabrani uzvika ZDS: Zabrane takve vrste apsolutno neprimjerene…

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto gostovala je u N1 Studiju uživo.

Danas je 80. obljetnica Dana antifašističke borbe. Na pitanje treba li taj dan biti spomendan ili praznik, odgovorila je: “Primjereno treba obilježiti pobjedu nad nacionalsocijalističkim zlom. Treba se uvijek imati u vidu Hrvatska situacija u svim tim okolnostima. Ne smije se zanemarivati nijedna žrtva i nijedan zločin.”

“Imamo dobre zakone, problem je neprimjene”

Odgovarajući na pitanje bi li podržala izmjenu Kaznenog zakona kojom bi se zabranila upotreba ustaškog znakovlja i pokliča ZDS, rekla je da ona svoj politički program temelji na borbi protiv korupcije, vladavini prava i na istini.

“Zabrane takve vrste po meni su neprimjerene u potpunosti upravo iz razloga što imamo kontekstualizaciju obrambenog i legitimnog Domovinskog rata. Što se tiče izmjene KZ-a, mi imamo dobre zakone. Problem je što je i najbolji zakon samo mrtvo slovo na papiru ako se ne primijenjuje. Imamo problem neprimjene zakona i primjene zakona prema potrebi”, komentirala je Vidović Krišto.

Za sebe kaže kako nastoji da ne šalje krive poruke, već se trudi argumentirano i činjenično govoriti ono što jest i prokazivati. Na konstataciju kako često prozivaju upravo nju, navela je slučaj kandidatkinje za čelnu osobu Vrhovnog suda Zlatu Đurđević, koja, kako je rekla, “suočena sa svim argumentima i pitanjima na koja nije dala odgovor, rekla da je to govor mržnje, a ne suočavanje s istinom”.

Više pročitajte OVDJE