Iz KBC-a objasnili zašto je odbijena kandidatura Zadravec…

Iz KBC-a objasnili zašto je odbijena kandidatura Zadravec…

“Prvo se moram zahvaliti Upravnom vijeću na povjerenju koje sam dobio i to je jedna velika čast i obaveza. Moram se zahvaliti svojih prethodnicima, kolegi Vatavuku zbog toga što je preuzeo bolnicu u teškom trenutku i omogućio da kremeno dalje. Na prvom mjestu se zahvaljujem svim djelatnicima jer zadnjih godinu i pol bilo je jako naporno za ovu bolnicu, osim covid krize imali smo i dva potresa koja su značajno narušila strukturu bolnice. Javlja N1

Moram se zahvaliti našim pacijentima, možda i najviše, ljudima koji su zadržali povjerenje u našu bolnicu. S obzirom na sve ovo, shvaćam ovo kao veliku odgovornost i kroz svu komunikaciju i uz sve djelatnike mislim da idemo prema izlasku iz krize koja je najvećim dijelom bila od potresa i covid krize. Zahvaljujem se i osnivačima”, rekao je pa predao riječ Vatavuku.

“Zadravec nije dostavila potpunu dokumentaciju”

Na pitanje što je prevagnulo da Vagić ostane ravnatelj, Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva i predsjednik Upravnog vijeća KBC Sestre milosrdnica Tomislav Dulibić kaže:

“Moram istaknuti sljedeće. Na prijavu na natječaj se prijavilo troje kandidata od toga jedna kandidatkinja, prof. Zadravec nije priložila potpunu dokumentaciju i samim time nije zadovoljila uvjete. Na razvogor su ,stoga, pozvana dva kandiata, prvo su nam pismeno poslali programe, danas su napravili prezentaciju. Bila us dva dobra, vrhunska kandidata, razliku predstavlja menadžersko iskustvo koje smo prepoznali u dr. Vagiću”

Na pitanje što je nedostajalo u dokumentaciji Dijane Zadravec, kaže Dulibić:

“Nedostajala je ovjerena potvrda o nepostojanju sukoba interesa. O tome smo dobili obavijest u petak od pravne službe”.

“Očekujem da se Zadravec vrati na svoje radno mjesto”

Pred novinare je ponovno stao Vagić, što sada s doktoricom Zadravec?

“Mislim da dr. Zadravec zna svoj posao radiologa raditi dobro, što se tiče drugih stvari vidjet ću s kolegom Vatavukom. koliko znam ona je raspoređena na mjesto i kada dođe s bolovanja radit će svoj posao što očekujemo i ostalih djelatnike i tu ne vidim problem. Koliko ja znam, ona je smijenjena s mjesta predstojnice Zavoda za radiologiju. Na to mjesto se ne vraća i to je i Urpavno vijeće potvrdio u drugostupanjskom dijelu, ali danas tijekom dana trebam provjeriti sve i imati sve informacije”. Više pročitajte OVDJE