VIDEO / Motociklist se ganjao s presretačem po riječkoj obilaznici, jurio čak 200 na sat, na kraju sletio s ceste…

VIDEO / Motociklist se ganjao s presretačem po riječkoj obilaznici, jurio čak 200 na sat, na kraju sletio s ceste…

O cestovnoj drami detaljne informacije dali su iz PU primorsko-goranske, a sve je započelo nešto poslije 15 sati kada je posadu policijskog presretača kod tunela Sv. Kuzam pretekao motocikl. Kretao se u smjeru Hreljina, a policajci su uočili da je dio registracije prekriven naljepnicom.

U namjeri zaustavljanja vozača motocikla policijski službenici posade policijskog presretača uporabili su svjetlosne i zvučne znakove za zaustavljanje, a na koje se vozač oglušio te je nastavio vožnju povećavajući brzinu kretanja motocikla.Izmjerena je brzina kretanja motocikla od 192 do gotovo 200 km/h, iako je na toj dionici autoceste A7 brzina ograničena na 100 km/h.

Vozač se nije zaustavljao već je na čvoru Hreljin skrenuo prema DC-501, u smjeru Oštrovice, povećavajući razmak između svog vozila i presretača. Kako ne bi ugrozili sigurnost prometa policijski službenici prestali su s uporabom zvučnih i svjetlosnih znakova te usporili vožnju presretača. Prenosi Glas Istre

Nastavljajući vožnju u smjeru kojim je skrenuo vozač motocikla, posada presretača je nakon određenog vremena naišla na prometnu nesreću te su osigurali mjesto događaja i izvijestili hitnu pomoć.

Utvrđeno je da je u prometnoj nesreći sudjelovao vozač ranije navedenog motocikla, 47-godišnji hrvatski državljanin.

Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo zbog brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika te je vozač u zavoju izgubio nadzor nad motociklom, izletio izvan ruba kolnika i udario u zaštitnu ogradu.

Vozaču je liječnička pomoć pružena u KBC Rijeka, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen i da je zadobio prijelom noge.

Zbog niza prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (nepostupanje po znakovima policije za zaustavljanje i nepropisna brzine), protiv 47-godišnjeg vozača će biti podnijet optužni prijedlog, a zbog sumnje na krivotvorenje registracijske pločice bit će provedeno kriminalističko istraživanje.

S obzirom na očekivani povećani obim prometa policija će u narednim danima intenzivno nadzirati brzinu kretanja vozila i činjenje težih prometnih prekršaja, posebice onih koji dovode do prometnih nesreća s težim posljedicama.

Stoga se i ovom prilikom pozivaju vozači, ali i ostali sudionici u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa.