Rusvaj u Vinogradskoj: Vatavuk je podnio nepozivu ostavku: Zadravec se već dva puta sastala s Vilijem Berošem?

Rusvaj u Vinogradskoj: Vatavuk je podnio nepozivu ostavku: Zadravec se već dva puta sastala s Vilijem Berošem?

Prof.dr. Zoran Vatavuk, v.d. Ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, na današnjoj je sjednici Stručnog vijeća bolnice podnio neopozivu ostavku jer su mu, kaže, povrijeđeni čast i ravnateljska funkcija. A pritom se referirao na informaciju koju neslužbeno doznajemo iz Ministarstva zdravstva – da je u posljednjim danima ministar Vili Beroš dva puta, iza leđa prof.dr. Vatavuku, primio prof.dr. Dijanu Zadravec, nakon što je smijenjena s mjesta pročelnice i nakon što joj je uručena opomena pred otkaz u bolnici.

Zadravec je pritom lobirala za samu sebe i tražila podršku ministra, budući da je jedna od kandidata za ravnateljsko mjesto na natječaju koji je upravo u tijeku. Također, iz Ministarstva neslužbeno doznajemo da je ministar Beroš pozvao članove inspekcije koja je posljednjih tjedana češljala poslovanje bolnice i prigovarao im zašto nisu našli ništa sporno. Jer preliminarno izvješće inspekcije je gotovo, i ono kaže da u bolnici nije bilo niti kriminala, niti korupcije. Nađene su tek neke sitnije nepravilnosti koje su uobičajene i u drugim bolnicama, a osobito u ovako velikom i zahtjevnom mehanizmu kao što je KBC Sestre milosrdnice. Doznaju 24sata

Kada je prof.dr. Vatavuk danas na sjednici Stručnog vijeća objavio svoju ostavku, akademkinja Mirna Šitum predložila je da vijeće glasa za podršku ravnatelju. I ona je jednoglasno izglasana, a Vatavuka, koji je ostavku okarakterizirao kao neopozivu, tek treba razriješiti Upravno vijeće, čija je sjednica zakazana u srijedu sljedećeg tjedna.

Ovo je zapravo katastrofalna situacija, jer ostane li Vatavuk pri svojoj odluci, koja je itekako razumljiva, bolnica do daljnjega neće imati ravnatelja. Novo ravnateljsko ime će se znati tek za mjesec dana, a upravno vijeće birat će između prof.dr. Davora Vagića, prof.dr. Vanje Bašić Kes i prof.dr. Dijane Zadravec, s tim što je Zadravec kroz dva nedavna sastanka s ministrom već na neki način kompromitirala natječaj.