Prije današnje sjednice, cure imena potpredsjednika zagrebačke Skupštine. Jedno mjesto ide Peternelu?

Prije današnje sjednice, cure imena potpredsjednika zagrebačke Skupštine. Jedno mjesto ide Peternelu?

Riječ je o funkcijama koje su pripale predstavnicima iz redova oporbe

Nakon dvotjednih pregovora, Možemo! i SDP jučer su javno predstavili svoj koalicijski sporazum o formiranju većine u Gradskoj skupštini te su priopćili kako će predsjednik Skupštine biti Joško Klisović, dok će potpredsjednici iz redova Možemo! biti Teodor Celakoski i Ivana Kekin iz Nove ljevice. Treće i četvrto mjesto potpredsjednika dobila je oporba, a Jutarnji list danas je objavio neslužbene informacije koje govore da bi se na njima trebali naći HDZ-ov Mislav Herman te Igor Peternel iz Domovinskog pokreta.

Dina Vasić na čelu Odbora za financije

Jutarnji danas podsjeća kako je Možemo! s SDP-om podijelio čelna mjesta u 18 skupštinskih odbora prema čemu je 14 predsjedničkih funkcija pripalo zastupnicama i zastupnicima Možemo! i njihovim partnerima, a četiri SDP-u. Socijaldemokrati su, piše portal, sporazumom dobili i važan Odbor za financije koji će, neslužbeno također doznaju, voditi Dina Vasić, koja se kao nestranačka kandidatkinja natjecala za Klisovićevu zamjenicu gradonačelnika.

Podsjetimo. Možemo! i SDP, sklopili su suradnju na temelju 28 točaka koje kao obećanja iz izborne kampanje planiraju ispuniti tijekom predstojećeg mandata. Jednako tako u Skupštini su osvojili ukupno 28 od 47 zastupničkih mjesta. Od toga su 23 pripala Možemo!, a njih pet SDP-ovcima. Doznaje TELEGRAM