Ministar Božinović na otvorenju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2021.

Ministar Božinović na otvorenju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2021.

Četvrtu godinu za redom Stožer u Zadru djeluje kao ljetna operativna centrala koja uz redovne operativne zadaće iz nadležnosti policije i MUP-a, ima i nadzornu te koordinacijsku ulogu, a u provedbi nadzora poštivanja epidemioloških mjera surađivati će s drugim nadležnim tijelima. Javlja MUP RH

Ministarstvo unutarnjih poslova će i ove godine poduzimati sve potrebne mjere i radnje s ciljem podizanja opće razine sigurnosti za vrijeme turističke sezone.

Upravo radi očuvanja položaja Republike Hrvatske na međunarodnom tržištu kao sigurne i privlačne turističke zemlje, već četvrtu godinu zaredom u Policijskoj upravi zadarskoj je u ponedjeljak 14. lipnja, otvoren Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2021.
Na otvorenju Stožera, koji će kao operativna centrala tijekom ljetnih mjeseci provoditi aktivnosti kako bi se na područjima uz obalu, ali i cijele zemlje održalo povoljno stanje kriminaliteta i spriječilo ugrožavanje opće sigurnosti ljudi i imovine, prisustvovao je i potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović.

Svečanom otvorenju, iz Ministarstva unutarnjih poslova su uz ministra Božinovića prisustvovali glavni ravnatelj policije Nikola Milina te njegov zamjenik Željko Prša koji je ovom prilikom održao i video prezentaciju o općim sigurnosnim pokazateljima i funkcioniranju Stožera, s naglaskom na stanje na državnoj granici, sigurnost i protočnost cestovnog prometa i postupanje vezano uz COVID-19.

Pored navedenih, načelniku Policijske uprave zadarske Antonu Dražini pridružili su se načelnik PU istarske Božo Kirin, v.d. načelnika PU ličko-senjske Zoran Zdunić, načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić, načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić i načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević te predstavnici drugih institucija.   

Nakon obilaska prostora Stožera, ministar je mogao uvjeriti i u rad Nacionalnog pomorskog centar za prikupljanje podataka Zadar čijim radom rukovodi voditeljica Mirna Kovač Bašić.

Zamjenik glavnog ravnatelja Željko Prša tijekom prezentiranja rada Stožera istaknuo je: „Prošle godine smo na ispomoć u policijske uprave na moru uputili 52 policijska službenika, ove godine je dogovorena ispomoć od 168 policijskih službenika od kojih je najveći dio policijskih službenika temeljne policije, zatim prometne, granične i jedan dio kriminalističke policije. Što se tiče ispomoći u tehnici, policijske uprave na moru dobivaju 32 vozila i 23 motocikla. Još uvijek to nije na razini 2019. godine, ali ako sezona bude dobra, a mi se tome svi nadamo, u policijske uprave na moru biti će upućena dodatna ispomoć“, kazao je zamjenik  glavnog ravnatelja policije Željko Prša. Više na LINKU

DEMOS MEDIA