Božinović o Berošu: ‘Po meni postupio je na jedini način na koji ministar zdravstva može postupiti’

Božinović o Berošu: ‘Po meni postupio je na jedini način na koji ministar zdravstva može postupiti’

“Da je gospođa to odmah iskomunicirala, mi danas o tome ne bismo razgovarali.”

Potpredsjednika Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u ponedjeljak je sudjelovao na otvorenju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2021. koji je počeo s radom u Policijskoj upravi zadarskoj.

Ministar je prokomentirao i slučaj ministra zdravstva Vilija Beroša, koji je u nedjelju demonstrativno otišao iz kafića nakon što konobarica nije htjela staviti masku za lice.

“Postoji odluka Stožera o nošenju maski. Ministar Beroš je po meni postupio na jedini način na koji ministar zdravstva može postupiti kada je riječ o epidemiji”, kazao je Božinović.

Međutim, konobarica masku nije imala zbog zdravstvenih problema

“Da je gospođa to odmah iskomunicirala, mi danas o tome ne bismo razgovarali. Koliko znam ona ima liječničku potvrdu. Prema tome, tu je sve jasno, ne znam zašto to odmah nije bilo rečeno. Ministar bi to sigurno uvažio s obzirom na to da je i sam liječnik”, objasnio je. 

“Načelo je da ljude ne možemo diskriminirati zbog njihovog zdravstvenog stanja i siguran sam da postoje modaliteti kako da se izbjegne češći kontakt s posjetiteljima, klijentima, a da se zadrži posao”, dodao je ministar.  Javlja RTL