Predsjednik Vlade udrugama predstavio izmjene Kaznenog zakona: Cilj je smanjiti nasilje

Predsjednik Vlade udrugama predstavio izmjene Kaznenog zakona: Cilj je smanjiti nasilje

Kako je objavljeno na službenim stranicama VLADE RH premijer Plenković predstavio je jučer udrugama koje se brinu o žrtvama obiteljskog nasilja izmjene Kaznenog zakona te poručio da je njihov cilj smanjiti nasilje i učiniti ga toliko društveno neprihvatljivim, da kazne budu tolike da mijenjaju ponašanje nasilnika.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se danas s predstavnicama udruga koje brinu o žrtvama obiteljskoga nasilja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Tom prigodom predstavio je izmjene Kaznenog zakona i prezentirao poteze Vlade koje je napravila u borbi protiv nasilja u obitelji i prema ženama.

“Nažalost, nećemo nasilje nikada iskorijeniti do kraja, ali možemo svi zajedno napraviti da takvo ponašanje postane toliko društveno neprihvatljivo, da kazne bude takve da će nasilnici postupno mijenjati svoje ponašanje, a da će sankcije biti takve da oni koji žele slijediti njihov put, to neće napraviti”, poručio je Plenković.

“To je uostalom i smisao kaznene politike”, dodao je.

Zajedno s ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenicom i ministrom rada, mirovinskoga osiguranja, obitelji i socijalne politike Josipom Aladrovićem, udrugama i pravobraniteljici za ravnopravnost spolova Višnji Ljubičić, Plenković je prezentirao poteze Vlade koje je napravila u borbi protiv nasilja u obitelji i prema ženama.

Uoči sutrašnje sjednice Vlade, udrugama je predstavio izmjene Kaznenog zakona.  Više na LINKU

DE;OS MEDIA