Možemo opasno puše SDP-u za vrat, Tomašević utrostručio rejting…

Možemo opasno puše SDP-u za vrat, Tomašević utrostručio rejting…

Objavljeni su rezultati novog istraživanja CRO Demoskop, prvog nakon lokalnih izbora. Istraživanje je za RTL napravila agencija Promocija plus.

Rejting stranaka

Vidljive su neke promjene, prije svega u trendovima. HDZ je i dalje prvi izbor među ispitanicima, uz blagi rast, u lipnju su na 26,8 posto. Podsjećamo, prije mjesec dana podržavalo ih je 26,7 posto ispitanika. SDP je zadržao drugu poziciju, ali bilježi pad rejtinga u odnosu na svibanj kada je za njih bilo 19,6 ispitanika. Ovaj mjesec bira ih 18,9 posto ispitanika.

No, SDP-u se, više nego ikada dosad približila platforma MOŽEMO!. Opciji koja je dobila zagrebačkog gradonačelnika rejting raste i treći mjesec zaredom, od svibnja do lipnja za više od 4 postotna boda. Naime, sada imaju podršku 13,4 posto ispitanika. Prije mjesec dana ona je iznosila 9,1 posto.

FOTO: SCREENSHOT/RTL

Njihov čelnik ušao je u drugi krug za zagrebačkog gradonačelnika, a Domovinski pokret (8,2 posto) ima sličan rejting kao prošlog mjeseca. MOST (5,4 posto) bilježi pad od gotovo dva postotna boda. Prije mjesec dana imali su podršku od 7,1 posto. HSS (1,7 posto) je na sličnome kao i prošli mjesec.

Ostatak ankete možete pogledati OVDJE