Dobra vijest za sve koji čekaju goste i ovise o rezervacijama: turisti iz članica EU-a u Hrvatsku mogu ući i s jednom primljenom dozom cjepiva

Dobra vijest za sve koji čekaju goste i ovise o rezervacijama: turisti iz članica EU-a u Hrvatsku mogu ući i s jednom primljenom dozom cjepiva

Javlja SLOBODNA DALMACIJA.

Novom odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, državljani EU-a moći će ulaziti u Hrvatsku i s jednom primljenom dozom cjepiva ako je doza primljena prije više od 22 dana. Ista odluka odnosi se na državljane država i/ili regija članica schengenskog prostora i država pridruženih schengenskom prostoru.

Tijekom posljednjih deset dana turistički promet kontinuirano raste te je tako pred protekli vikend prvi put premašen broj od 100.000 turista u jednom danu, pri čemu su trenutno najbrojniji gosti u Hrvatskoj iz Njemačke (55.000), Austrije (8500), Poljske (8000) i Slovenije (6000).

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac istaknula je da će u idućim danima nastaviti intenzivno komunicirati s brojnim zemljama oko procedura prelaska granica kako bi se turistički tokovi mogli odvijati što kvalitetnije te kako bi naši gosti mogli što prije početi uživati.

– Hrvatska je kontinuirano provodila različite epidemiološke mjere i pripreme za ovogodišnju ljetnu sezonu i ostatak turističke godine te smo sada u prilici postepeno ubrzavati protok turističkog prometa. Turističko tržište EU-a iznimno je važno jer je riječ o zemljama koje čine i više od 80 posto stranog turističkog prometa u Hrvatskoj.

Uz sve korake koje smo poduzeli od početka godine, projekt “Safe stay in Croatia”, postavljanjem dodatnih punktova za testiranje turista, sufinanciranjem testova, kao i cijepljenjem turističkih djelatnika koje je u tijeku, stvoreni su uvjeti kojima jačamo našu prepoznatljivost sigurne destinacije te se generira sve veća potražnja – kazala je ministrica. Više na LINKU.

DEMOS MEDIA