Premijer Plenković oporbenim zastupnicima: Vaš jedini korisni doprinos rješavanju Covid krize je to što ste se cijepili

Premijer Plenković oporbenim zastupnicima: Vaš jedini korisni doprinos rješavanju Covid krize je to što ste se cijepili

Premijer Plenković istaknuo je danas da je Vlada, argumentirano i precizno, u cijelosti odbila oporbenu inicijativu o pitanju povjerenja ministru Berošu. Poručio je da je u Hrvatskoj tijekom pandemije Covida 19 bilo dvije grupe aktera – prva je Vlada i parlamentarna većina koja se borila za hrvatske građane, zdravstvo i gospodarstvo, a druga su potpisnici ove Inicijative koji su se bavili tobožnjim pravnim osnovama rada Stožera, a Covid proglasili karijesom i gripom. Dodao je da hrvatski narod tu razliku vidi, što je pokazao i na nedavno održanim lokalnim izborima.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar zdravstva Vili Beroš sudjelovali su danas u Hrvatskom saboru u raspravi o pitanju povjerenja ministru zdravstva, koju su pokrenuli oporbeni zastupnici.

U svom uvodnom obraćanju premijer Plenković istaknuo je da se radi o inicijativi grupe raznorodnih oporbenih zastupnika s obzirom da su se skupili potpisi SDP-a, Glasa, Možemo, Mosta, Domovinskog pokreta.

“Mi u cijelosti odbijamo vašu inicijativu i to smo elaborirali u pisanom očitovanju Vlade koje je vrlo precizno i argumentirano odgovorilo na sve navode u ovoj inicijativi”, rekao je.

Naglasio je da je za hrvatsku javnost u tom kontekstu važno spomenuti da je Hrvatska, kao i cijeli svijet, u proteklih više od godinu dana suočena s najvećom globalnom krizom u proteklih sto godina, uzrokovanom pandemijom Covida 19 koja je utjecala i na zdravstvene sustave i na zdravlje građana i na ekonomiju i na financije i na društveni život, proizvodnju, BDP i radna mjesta – doslovno svaki aspekt naših života.

“U tom procesu imali smo, u političkom smislu gledano, dvije grupe aktera. Prva grupa aktera je bila parlamentarna većina i Vlada koja se borila za hrvatske građane, za zdravstvenu sigurnost, koja se borila protiv Covida, koja se borila za očuvanje radnih mjesta, koja se borila za financijsku stabilnost, koja se borila da u ovim okolnostima osigura maksimum turističke sezone lani i stvori preduvjete za novu i koja se borila da pritom zadrži investicijski kreditni rejting i osigura novac za razvoj Hrvatske u idućih deset godina.

Više na LINKU

DEMOS MEDIA