Radio 101 prestao emitirati program na 101 MHz

Radio 101 prestao emitirati program na 101 MHz

Zagrebački Radio 101 noćas je prestao emitirati program na 101 MHz jer nije pravovremeno dobio novu radijsku koncesiju za područje Zagreba i Zagrebačke županije. Nastavak emitiranja najavili su od danas isključivo preko streaminga na internetu. Javlja jutros HRTV

Odluka o gašenju emitiranja u radijskom eteru slijedila je nakon što je prošli petak održan sastanak predstavnika Radija 101, Hrvatskog novinarskog društva i Vijeća za elektroničke medije (VEM), gdje je zaključeno da će se u što kraćem roku raspisati nova obavijest o namjeri davanja radijske koncesije koja je istekla 31. svibnja u ponoć.

Radnici Radija 101 prošlog su tjedna zatražili izdavanje privremene koncesije, a nakon što je VEM 19. svibnja odbacio ponudu uprave Radija 101 zbog nepotpune dokumentacije – izvan roka predane potvrde Porezne uprave o podmirenju obaveza te nedostatne potvrde o osiguranom novcu za tromjesečno poslovanje.

Predsjednik VEM-a Josip Popovac, odgovarajući na pitanja radnika Radija 101, objasnio je da Zakon o elektroničkim medijima ne poznaje pojam “privremene koncesije”. Zaključak je sastanka da će Vijeće, svjesno položaja radnika Radija 101 te njegove tradicije i dugovječnosti na tržištu elektroničkih medija, u što kraćem roku raspisati novu obavijest o namjeri davanja koncesije za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga radija na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, izvijestili su iz VEM-a.

Zaključno, dok se ne raspiše novi natječaj za koncesiju i na temelju nje dobije nova dozvola za uporabu radiofrekvencijskog spektra, Radio 101 će se ugasiti.

Više na LINKU

DEMOS MEDIA