Plenković žestoko napao komercijalne televizije: “Namjerno ste krivo izgovarali ime Davora Filipovića”

Plenković žestoko napao komercijalne televizije: “Namjerno ste krivo izgovarali ime Davora Filipovića”

Jelena Pavičić Vukičević uručiila je nagrade grada Zagreba povodom dana Grada. Nakon dodjele premijer Andrej Plenković komentirao je rezultate izbora.


U povodu Dana Grada Zagreba održala se svečana dodjela javnih priznanja Grada Zagreba i dodjela Nagrada Grada Zagreba, Nagrada Zagrepčanka godine i Medalja Grada Zagreba. Donosi dnevnik.hr

Svečanosti je nazočio i premijer Andrej Plenković koji se nakon dodjele obratio javnosti te čestitao svim dobitnicima te je posebno istaknuo Alemku Markotić koja je osvojila nagradu za Zagrepčanku godine.

Osvrnuo se i na rezultate izbora te najavio kako će se čuti s novim gradonačelnikom Tomaševićem. 

“Nažalost ne možemo dobiti sve. Mi dobijemo puno, a svi drugi puno manje”, rekao je premijer i dodao kako očekuje dobru suradnju s Tomaševićem. 

Poručio je i kako mu je žao što je HDZ izgubio Split.

“Splićani su za zamjenika gradonačelnika izabrali antisemita koji treba podnijeti ostavku”, rekao je i dodao da su dobili 15 županija te ne mogu žaliti što su izgubili Šibensko-kninsku.

Na pitanje brine li ga rast Domovinskog pokreta, rekao je da je pitanje što će biti za tri godine.

“Ta opcija je besmisleno napravljena da napadaju mene, ona je potpuno nerazumna. Što je smisao nekoga tko napada najjaču hrvatsku stranku, s čim se oni ponositi? Oni će i dalje ostati samo na pet zastupnika u skupštini. Ljevičarski komentatori će sada ponovno gladiti Škoru kada napada HDZ, nakon što su ga izmlatili. Kada će napadati Možemo, onda će Domovinski pokret za njih biti grozan”, rekao je. 

Optužio je i televizije RTL i Novu TV da su namjerno krivo izgovarali ime HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Zagreba Davora Filipovića.  Poručio je i kako su neke televizije plaćale ljevičarske agitatore. 

“Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba doživio je bezobrazluk i divljaštvo. Pojedini voditelji na televizijama Nova TV i RTL namjerno su mu kao slučajno govorili ime ne bi li ga dezavuirali”, rekao je premijer Andrej Plenković.

Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Valentina Baus otkud mu takve informacije, premijer je poručio kako je i više nego očito da je to rađeno namjerno.

“To se vidi iz aviona, ne može se krivo govoriti ime čovjeku kojeg zovete u goste. Tu bozu možete prodavati samo nekome naivcu. Ta vrsta bezobrazluka i medijske agresije koja je išla prema Davoru Filipoviću, to nije profesionalno i nepristrano novinarstvo. Ako se nekoga zove u emisije da bi ih se ponizilo namjerno im krivo govoreći ime, onda to moramo znati. Ako idete na RTL koji ima takvu emsiju, onda znate da idete u emisiju lijevom novinaru, lijevom uredniku i čovjeku koji vas neće tretirati profesionalno i objektivno već će vam namjestiti zamku ne bi li kasnije umjesto Puhovskog kojeg je s RTL-a protjerao Milanović, sada angažirali Dražena Lalića kojeu daju pare ne bi li dva dana izbora gadio Filipovića na najgori mogući način. To nisu nepristrani mediji. To su plaćenici zaduženi da gade jednu političku opciju”, rekao je premijer.

Na to je reporterka Nove TV Valentina Baus ustvrdila kako je riječ o teškim optužbama, da bi premijer potom kazao kako je to sve istina.

Premijer je rekao da analiičari dobivaju novac da dolazi u emisiju i potom gade određene kandidate.

“Tu pritom mislim na Lalića da ne bi bilo zabune”, rekao je.

Na pitanje novinara koja je razlika između njega i Milanovića kad on kaže da je HRT plačenićka televizija, premijer je kazao kako su Filipović i Mihanović doživjeli agresiju. Upitan je i na koje bi to medije onda trebali ići HDZ-ovci koji po premijerovom sudu nisu lijevi. Kazao je kako oni mogu ići svugdje.

“Dijelim medije na lijevo i desno jer gledam što rade ljudima kada dođu u gost. Da vama netko kaže da niste onaj tko jeste nego vas nazovu drugim imenom, a vi ste kandidat za gradonačelnika Zagreba, a to ponove i Nova i RTL. Mislite li da je to slučajno ili tendenciozno pa da se poslije mogu hihotati. Tko su ti ljudi da bi to mogli raditi hrvatskoj javnosti “, kazao je.

Na pitanje što je s HTV-om, Plenković je opet ponavljao kako su RTL i Nova TV krivo izgovarali imena HDZ-ovih kandidata.

“To nije napravljeno slučajno”, rekao je ne želeći otkriti koje su televizije po njemu objektivne, ustvrdivši samo kako ih “ima puno”.

O Milanoviću i Danu državnosti

Komentirao je i promjenu datuma Dana državnosti i rekao kako se predsjednik Milanović uopće nije očitovao o novom datumu Dana državnosti.

“Ignorirao je svečani koncert u subotu. To se u normalnoj europskoj državi događa jedino ako je netko teško bolestan. Sramotno je da nije čestitao Dan državnosti, to govori o njegovom poimanju zakona”, rekao je Plenković.

Pavičić Vukičević: “Čestitala sam Tomaševiću”

Nakon dodjele vršiteljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević čestitala je dobitnicima i pozvala ih da nagrada bude poticaj za daljnji rad.

Na pitanju je li se čula s Tomaševićom nakon pobjede, rekla je da mu je čestitala te je njegovom timu poželjela puno sreće u daljnjem radu te da će primopredaji pristupiti nakon isteka žalbenih rokova.

Nije željela otkriti kakvi su joj daljnji planovi, a na pitanje kakvo je stanje u gradskoj blagajni poručila je kako će novi gradonačelnik dobiti detaljna izvješća.

Nagrade u povodu Dana Grada Zagreba je dobitnicima uručila vršiteljica dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, a dodjeli prisustvuje i premijer Andrej Plenković koji je čestitao svim laureatima. 

“Trudit ćemo se da kao Vlada pomažemo razvoju grada. Želimo da Zagreb bude inovacijsko središte. Zajedničkim naporima pratit ćemo trendove i prilagođavati se novim digitalnim trendovima”, rekao je Plenković. 

Nagradu Grada Zagreba posmrtno je dobila legendarna sportska novinarka Milka Babović. Nagrađeni su i zagrebački Crveni križ, izv. prof. art. Branka Cvitković, dekanica Fakulteta za film i scenske umjetnosti pri Sveučilištu Libertas, umirovljena nacionalna prvakinja Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, Stjepan Čuić, hrvatski književnik, prevoditelj, publicist i novinar, Dežurno osoblje Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb dana 22. ožujka 2020., Drago Diklić, glazbeni umjetnik, vokalni solist, Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatsko liječničko glazbeno društvo Hrvatskoga liječničkog zbora, dr. sc. Snješka Knežević, povjesničarka umjetnosti, znanstvena savjetnica u miru, Marica Mirić, dipl. ing. prometa, koordinatorica projekata i potpredsjednica SOIH-a, Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Radna skupina i projektni tim znanstveno-istraživačkog i izdavačkog projekta Povijest hrvatskoga jezika od srednjeg vijeka do 21. stoljeća, izv. prof. dr. sc. Snježana Sekušak-Galešev, prof. psiholog, dekanica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Nenad Šoštarić, izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije i glavni trener seniorske ekipe Rukometnog kluba Lokomotiva Zagreb, mr. sc. Branka Šulc, prof., arheologinja i muzeologinja, muzejska savjetnica, umirovljena ravnateljica Uprave za kulturni razvitak Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Akademik Josip Madić, Primarni respiracijsko-intenzivistički centar (PRIC) Kliničke bolnice Dubrava

Nagrada Zagrepčanka godine dodijeljena je Alemki Markotić, šefici Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević.  

“Izimna je čast i ponos primiti ovu nagradu. Želim zahvaliti mome rodnog gradu Zagrebu koji daje velike mogućnosti svima pa tako i ženama liječnicama. To je grad koji je veliki kavalir prema svojim ženama”, rekla je Markotić.