U Istri se i potukli zbog izbora. Tko s kim?

U Istri se i potukli zbog izbora. Tko s kim?

Priču danas donosi GLAS ISTRE.

“Mi kao stranka i ja kao osoba imamo potrebu reagirati na nemile scene koje su se dogodile jutros na Velom Vrhu gdje su se neovlašteno postavljali izborni transparenti i gdje su osobe koje su došle skinuti te transparente fizički napadnute. Činjenica je da je izborna utakmica u tijeku i svjestan sam da je svakome stalo da u njoj pobijedi, ali ovakvi događaji su nezamislivi za naš grad, te stoga želim iskoristiti priliku da apeliram na sve aktere i volontere da u njoj budemo dostojanstveni. Pula mora ostati grad suživota, tolerancije i grad u kojem je prihvaćeno i različito mišljenje, te je jednostavno neprihvatljivo da se takve nezabilježene scene događaju”, kazao je na jutrošnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare predsjednik pulskog IDS-a i kandidat za zamjenika gradonačelnika Robert Cvek.

Upitan tko su akteri incidenta, Cvek je kazao kako se, prema prvim informacijama, radi o simpatizerima i volonterima Nezavisne liste Filipa Zoričića koji su neovlašteno postavljali izborne transparente na javnoj površini, te su prijetili i fizički napali djelatnike Herculanee i volontere IDS-a koji su ih u tome željeli spriječiti.

“Točne okolnosti ovog slučaja trebali bi utvrditi djelatnici policije s obzirom da se napadnute osobe upravo nalaze u policijskoj postaji i podnose prijavu protiv napadača”, kazao je Cvek.

Ivan Žagar iz Nezavisne liste Filipa Zoričića ima drugačiju priču.

“Incident se dogodio na takozvanom Kikiriki rotoru na kojem je jedan naš simpatizer iz Šijane postavio transparent s natpisom ‘Potrubi za promjene, glasaj za Filipa’. To je bilo oko 7.15 sati. Nakon 15-ak minuta došli su djelatnici Herculanee i na relativno pristojan način zamolili ga da makne transparent s javne površine. On je rekao da nema problema i da će maknuti za pola sata ili sat vremena, kada ljudi budu istrubili. Nakon toga, pojavio se nepoznati muškarac koji je na silu skinuo transparent koji je stajao između dva stupa vezan špagom i fizički napao našeg simpatizera. Naš simpatizer mu je prišao i uspio iščupati transparent ispod miške, na što ga je taj gospodin gurnuo. Ja sam dobio informaciju o tome, došao na lice mjesta i istrčao iz auta jer je situacija bila prilično blizu fizičkom obračunu. U trenutku kad sam izlazio iz auta taj gospodin je lijevom rukom htio potegnuti našeg simpatizerima. Ovaj se uspio izmaknuti i nakon toga su se svi razišli. Dakle, došlo je do napada na simpatizera nezavisne liste Filipa Zoričića, a ne obratno, kako tvrde iz IDS-a”, rekao je Žagar.    

O ovom incidentu pitali smo i PU istarsku, odakle za sada nemaju precizne informacije i rekli su da je “istraživanje u tijeku”.

DEMOS MEDIA