Uz Tjedan Hrvatske vojske

Uz Tjedan Hrvatske vojske

“Tjedan Hrvatske vojske”, kojim se svečano obilježava 30 godina Hrvatske vojske, započeo je u ponedjeljak, 24. svibnja 2021. godine akcijom dobrovoljnog darivanja krvi pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u vojarni 5. gardijske brigade “Slavonski sokolovi” u Vinkovcima.

Akcija je organizirana i provedena u suradnji s Crvenim križem Vinkovci i s Klinikom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek, a prikupljene su 62 doze krvi.

U vojarni 3. gardijske brigade „Kune“ u Đakovu u organizaciji Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u ponedjeljak, 24. svibnja 2021. godine održano je 1. prvenstvo u savladavanju poligona pješačkih prepreka na kojem se natjecalo ukupno 20 pripadnika. Navedeno vojno sportsko natjecanje održano je u sklopu “Tjedna Hrvatske vojske” kojim se svečano obilježava 30 godina Hrvatske vojske.

Tom prigodom pripadnici su pokazali vrlo dobru tjelesnu kondiciju i osposobljenost za savladavanje različitih vrsta prepreka odnosno izazova na koje mogu naići prilikom obavljanja svojih zadaća, a prvo mjesto osvojio je skupnik Marijo Jelić iz Vojno-obavještajne satnije.

DEMOS MEDIA Izvor teksta i fotografije : MORH