U borbu protiv komaraca učinkovito samo uz prekograničnu suradnju

U borbu protiv komaraca učinkovito samo uz prekograničnu suradnju

Osijek i okolica svake godine ima puno problema s najezdom komaraca. Već je odavno svima jasno kako je to problem koji ima i svoje velike financijske, zdravstvene i druge posljedice. Evo nešto najaktualnije na tu temu korz današnji prilog u GLASU SLAVONIJE.

Komaraca, zasad, nema. No vrlo brzo dosadne će krvopije krenuti u pohode i izluđivati ljude i životinje diljem istočnih dijelova Lijepe Naše. Intenzitet njihove navale ovisi o klimatološkim i hidrološkim prilikama. Red sunca pa red kiše u svakom slučaju pogoduje njihovu razmnožavanju iako sve najviše ovisi o vodostajima Dunava i Drave.

Čekaju odluke
Razina Dunava cijele je godine bila znatno niža od višegodišnje srednje vrijednosti. Tek nedavno vratila se u normalu od 300-tinjak centimetara u plusu (kod Batine), a ovih dana i nekoliko centimetara iznad nje jer je na mjernoj postaji kod Batine u nedjelju u 11 sati izmjereno +412 centimetara. U međuvremenu slavonsko-baranjska javnost željno očekuje odluke i dogovore nadležnih na općinskim, županijskim i višim razinama vezane uz zajedničku borbu protiv komaraca. Više na LINKU

DEMOS MEDIA