Obilježena 19. obljetnica Zapovjedništva za potporu

Obilježena 19. obljetnica Zapovjedništva za potporu

Svečanim postrojavanjem u vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” obilježena je 19. obljetnica ustrojavanja Zapovjedništva za potporu | Foto: MORH/ F. Klen

Svečanim postrojavanjem u vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” obilježena je 19. obljetnica ustrojavanja Zapovjedništva za potporu | Foto: MORH/ F. Klen

Svečanim postrojavanjem u vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu obilježena je 19. obljetnica ustrojavanja Zapovjedništva za potporu

Svečanim postrojavanjem u vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 20. svibnja 2021. godine, obilježena je 19. obljetnica ustrojavanja Zapovjedništva za potporu (ZzP).

Svečanosti su, uz pripadnike Zapovjedništva za potporu, nazočili predsjednik RH i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović, načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj, izaslanik ministra obrane glavni inspektor obrane general-pukovnik Drago Matanović, direktor Glavnog stožera OS general-bojnik Ivica Olujić, zapovjednik ZzP-a general-pukovnik Mladen Fuzul i drugi.

Svim pripadnicima Zapovjedništva za potporu visoki uzvanici čestitali su 19. obljetnicu ustrojavanja, a načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj u prigodnom obraćanju je istaknuo kako se ujedno obilježava i 30. godišnjica logistike u Oružanim snagama RH.

“Jedan uvaženi general davno je rekao da pješaštvo dobiva bitke, a logistika dobiva rat. Tako je bilo i u Domovinskom ratu, posebno u završnim operacijama kada smo bili brži u manevru i nadjačali protivnika vatrenom moći prije svega zahvaljujući dobroj logistici. Logistika je otad prošla kroz brojne promjene, ali ono što je ostalo isto, jest temeljna zadaća koja se svodi na potporu u pravom vremenu, na pravom mjestu te u pravom opsegu. Koristim ovu priliku posebno čestitati svima koji su prepoznati kao najbolji”, rekao je načelnik Glavnog stožera OS RH.

Tom je prigodom održana ceremonija uručenja odlikovanja, vojnih medalja, nagrada i pohvala, a nakon toga, u vojarni je uzvanicima prezentiran uređaj za pročišćavanje i distribuciju vode kao dio sposobnosti ZzP-a.

Objava Obilježena 19. obljetnica Zapovjedništva za potporu pojavila se prvi puta na MORH

Izvor fotografije i teksta: MORH