30. obljetnica osnutka specijalnih postrojbi HV-a

30. obljetnica osnutka specijalnih postrojbi HV-a

U Delnicama je obilježena 30. obljetnica osnutka specijalnih postrojbi Hrvatske vojske i Dan Zapovjedništva specijalnih snaga | Foto. MORH/ M. Čobanović

Dodjelom promaknuća i poticajnih mjera te pokaznom vježbom urbanih operacija pripadnika Zapovjedništva specijalnih snaga u vojarni „Stožerni brigadir Ante Šaškor“ u Delnicama je u utorak, 18. svibnja 2021. godine obilježena 30. obljetnica osnutka specijalnih postrojbi Hrvatske vojske i Dan Zapovjedništva specijalnih snaga.

Uz pripadnike Zapovjedništva specijalnih snaga na čelu sa zapovjednikom brigadnim generalom Pericom Turalijom, svečanom obilježavanju nazočili su i izaslanik ministra obrane RH i glavni inspektor obrane general-pukovnik Drago Matanović, predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik OS RH Zoran Milanović, predstavnici Udruga specijalnih postrojbi, predstavnici lokalne vlasti i drugi.

Tom prigodom položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule i nestale pripadnike specijalnih postrojbi Hrvatske vojske.

Izaslanik ministra obrane RH i glavni inspektor obrane general-pukovnik Drago Matanović istaknuo je kako mu je posebna čast biti danas u Delnicama, čestitati 30. obljetnicu i prisjetiti se ratnog puta specijalnih postrojbi koje su branile domovinu, a posebno svih poginulih suboraca koji su dali živote za današnju slobodu i demokraciju. Također, pohvalio je pripadnike specijalnih snaga istaknuvši specifičnost specijalnih postrojbi koje su najelitniji dio Hrvatske vojske. Poručivši kako je Ministarstvo obrane danas maksimalno usmjereno na modernizaciju i opremanje te stvaranje boljih uvjeta za život i rad hrvatskim vojnicima, general Matanović je istaknuo da su upravo hrvatski vojnici garancija sigurnosti i opstojnosti Hrvatske države i najvrjedniji resurs koji Hrvatska ima. Više na LINKU

DEMOS MEDIA