VIDEO Plenković o potpori Škori u drugom krugu u Zagrebu…

VIDEO Plenković o potpori Škori u drugom krugu u Zagrebu…

Dan nakon završetka prvog kruga lokalnih izbora, premijer Andrej Plenković izaći će pred novinare nakon online sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Plenković je sinoć komentirajući izborne rezultate rekao da je vrlo zadovoljan jer je rezultat HDZ-a “jako, jako dobar, kao što smo očekivali”.

Glavna tema sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a bila je analiza rezultata lokalnih izbora, kazao je Plenković na početku obraćanja novinarima.

“Iz te analize smo izvukli određene zaključke. Prvi je da smo izrazito zadovoljni što su i lokalni izbori potvrdili da je HDZ najsnažnija i pobjednička politička stranka i nakon ovih izbora za sada je HDZ pobijedio kada zbrojimo gradove i općine u kojima smo pobijedili u prvom krugu već u 208 jedinica lokalne samouprave”, kazao je, prenosi RTL.

Pobijedili su i u četiri županije u prvom krugu, a u šest županija su njihovi kandidati vodeći, još u dvije s partnerima.

Pohvalio je i uvjerljivo vodstvo Ivana Radića u Osijeku, te je kazao kako vjeruju da će Vice Mihanović odnijeti Split. Istaknuo je i da je HDZ pobijedio u mnogim sjedištima županija, zbog čega je zaključak da su ukupno rezultati HDZ-a izrazito dobri.

“Možemo iskazati zadovoljstvo i očekujem i dalje i homogenost i angažman naših kandidatkinja i kandidata i podršku birača”, kazao je.

Na pitanje je li četvrto mjesto u utrci za zagrebačkog gradonačelnika podbačaj, Plenković je ponovio da je Davor Filipović veliki dobitak za HDZ. Istaknuo je da je Filipović ostvario duplo bolji rezultat nego što su to uspjeli dvoje njegovih prethodnika 2017. i 2013. godine.

“Žao mi je što nije on drugi, ali bit će bolje drugi put”, kazao je i istaknuo da je HDZ-ova lista s partnerima druga.

Na pitanje boji li se poraza u Ličko-senjskoj županiji, kazao je da je tamo situacija specifična. “Prije četiri godine je u to doba Dado Milinović bio kandidat HDZ-a i pobijedio je u prvom krugu. Ovoga puta on ima svoju stranku, HDZ ima sjajnog kandidata.”

Situaciji u drugoj HDZ-ovoj utvrdi, Šibensko-kninskoj županiji Plenković je komentirao rekavši da dugogodišnji župan Pauk ide po još jedan mandat. “Dosadašnji gradonačelnik Knina Jelić je dobio respektabilan broj glasova. Ali vjerujem da će s obzirom na angažman, iskustvo i doprinos i Pauka i vlade HDZ-a za razvoj te županije, mislim da će Pauk i dalje biti župan”, rekao je.

Na pitanje hoće li u Zagrebu poduprijeti Miroslava Škoru u drugom krugu, Plenković je rekao da HDZ-ovi članovi sami donose odluke o tome, a očitovat će se i zagrebačka organizacija. Sigurno neće pozivati ljude da zaokružuju broj 3 i čine listiće nevažećima.

[UŽIVO] Izjava premijera Plenkovića nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a

[UŽIVO] Izjava premijera Plenkovića nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a

Posted by RTL Vijesti on Monday, May 17, 2021