Preko 53,1 milijuna kuna do sad potrošeno za hitne sanacije

Preko 53,1 milijuna kuna do sad potrošeno za hitne sanacije

Kako je objavljeno na službenim stranicama Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne mirovine za povrat utrošenih sredstava hitnih sanacija krovišta, dimnjaka, zabata i dizala, Ministarstvo je do današnjeg dana riješilo ukupno 1.594 zahtjeva te je odobren povrat sredstava u iznosu od 53.174.248,99 kuna.

Odlukom Vlade od 1. travnja 2021. godine ta je mjera povećana sa 12 tisuća na 16 tisuća kuna po posebnom dijelu obiteljske kuće ili zgrade, odnosno na 25 tisuća kuna po obiteljskoj kući (ukoliko nema više posebnih dijelova).  Da bi se ostvarilo pravo na isplatu razlike, potrebno je podnijeti zahtjev na Obrascu 5 te se pozvati na klasifikacijsku oznaku (KLASU) rješenja na temelju kojega je isplaćena svota od 12 tisuća kuna. Pritom nije potrebno dostavljati nikakvu dodatnu dokumentaciju.

Pravo na povrat novca za hitne sanacije 

Građani koji su samostalno prionuli hitno sanirati štete na krovištima, dimnjacima, zabatima, dizalima i stubištima imaju pravo na povrat novca. Da bi se ostvarilo pravo na povrat novca valja: 

  • angažirati ovlaštenog inženjera koji će načiniti elaborat popravka 
  • angažirati izvođača radova 
  • angažirati ovlaštenoga građevinskog inženjera, odnosno ovlaštenog inženjera strojarstva  (bojler, plinske instalacije)  
  • čuvati originalne račune.  

Ako želite ostvariti pravo na finacijsku pomoć obvezno pročitajte sve detalje na LINKU

DEMOS MEDIA