Milanović na obilježavanju 30. obljetnice “Gromova”

Milanović na obilježavanju 30. obljetnice “Gromova”

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović danas je položio vijenac i zapalio svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje kod spomenika poginulim pripadnicima 2. gardijske brigade Gromovi u Petrinji.

Milanović sudjeluje u svečanom obilježavanju 30. obljetnice ustrojavanja 2. gardijske brigade Gromovi i uručenju beretki pripadnicima 2. mehanizirane bojne Gromovi u Vojarni Pukovnik Predrag Matanović. U obilježavanju među ostalima sudjeluju i ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj. Javlja HRT

Zoran Milanović
 će obići i uži centar Petrinje koji je nastradao u potresu, a krenut će od Srednje škole Petrinja, a potom ide u Majske Poljane gdje će posjetiti obitelji čije su kuće stradale u potresu. 

Za popodne je predviđen posjet Požegi gdje će Milanović sudjelovati na svečanosti polaganja prisege 30. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju. U vojarni 123. brigade HV u Požegi svečanu prisegu položit će više od 190 ročnica i ročnika.