Čačić o Beljaku- “Žao mi ga je, polako se gubi.”

Čačić o Beljaku- “Žao mi ga je, polako se gubi.”

U sinoćnjem RTL DIREKTU Zorana Šprajca gostovao je Radimir Čačić. Zanimljiva je bila njegova opservacija o aktualnom predsjedniku HSS-a Kreši Beljaku za kojeg smatra kako će ga u političkom smislu dotući ovi predstojeći lokalni izbori, jer ga napušta sve veći broj članova koji na te izbore izlaze samostalno sa svojim listama. Evo dio tog razgovora:

“Tko bolje poznaje obje strane ovog političkog stola nego gospodin Radimir Čačić koji je sjedio i sa jedne strane s Milanovićem i sad s druge strane s Plenkovićem pa će nam pomoći da prokomentiramo ovaj sukob dva brda.

Kad smo već kod toga da ste sjedili i s Plenkovićem i s Milanovićem, Krešo Beljak vas je nekidan nazvao ne žetončićem nego žetončinom, Kraljem žetona i najpodmuklijim trgovcem na političkoj sceni?

“Nisam to tako protumačio, uspio sam pročitati. Žao mi je našeg Beljaka, polako se gubi, još malo nakon izbora potpuno će se izgubiti. On je spomenuo da se osjeća prevarenim da bi mogao u koaliciji, da smo ga prevarili. Mi nismo ni sa kim u koaliciji, mi smo išli samostalni. Ne sjedimo ni sa kim, sjedimo sa svojim stolom, a povremeno smo spremni razgovarati i s desnom i lijevom stranom. Svojom snagom smo došli do političke situacije, prezirem stranke koje nisu u stanju iznijeti svoj stav svojim biračima. To su žetoni. Prezirem politički pristup koji nije u stanju građanima reći za što se zalaže, ne Beljaka”. 

DEMOS MEDIA