Svijet je zapanjujućom ljepotom pokorila već sa 17 godina, a ova zanosna brineta i s 47 mami uzdahe gdje god se pojavi…

Svijet je zapanjujućom ljepotom pokorila već sa 17 godina, a ova zanosna brineta i s 47 mami uzdahe gdje god se pojavi…

Povodom 47. rođendana Penelope Cruz prisjetili smo se kako je izgledala na početku karijere i koliko se od tada (nije) promijenila

Slavna Španjolka koja ovog tjedna slavi 47. rođendan glumačku karijeru započela je kao tinejdžerica. U svojem prvom filmu “Jamon Jamon” (1992) imala je samo 17 godina, a zanimljivo je da je u njemu glumila s Javierom Bardemom (52), za kojeg se 18 godina kasnije udala.

Uloge u filmskim hitovima poput “Nebo boje vanilije”, “Voleći Pabla”, “Mandolina kapetana Correllija” i “Bijeli prah” Penelope su vinule među zvijezde, a 2008. godine osvojila je i Oscara za najbolju sporednu glumicu za ulogu u filmu “Vicky Cristina Barcelona”.

Na snimanju “Neba boje vanilije” dogodila joj se i romansa s kolegom slična prezimena, Tomom Cruiseom, s kojim je bila u vezi od 2001. do 2004. godine. U vrijeme snimanja filma Tom je bio u braku, no Španjolka je inzistirala na tome da se među njima nije ništa dogodilo dok se nije razveo od Nicole Kidman.

https://www.instagram.com/p/CMU8qRInvgX/?utm_source=ig_embed

Vezu s Bardemom potvrdila je tek na crvenom tepihu dodjele nagrada Goya 2010., iste godine kada su se i vjenčali, a par je do tada u vezi već bio tri godine.

Ponovno su se spojili na setu filma za koji je Penelope dobila Oscara, a sudbonosno da izrekli su na intimnoj ceremoniji u vili svojih prijatelja na Bahamima. U braku su dobili i dvoje djece, sina Lea koji je rođen 2011. i kćer Lunu koja je rođena 2013. godine.

Uz zavidnu glumačku karijeru, Penelopi je njezin izgled donio i ugovore s brojnim luksuznim brendovima, uključujući i modnu kuću Chanel čije je zaštitno lice već godinama, a i danas su sve oči uprte u nju gdje god se pojavi. Piše Dnevnik.hr