Škoro otkrio tko je razriješeni voditelj multimedije: Da sam pripazio, mogao sam opjevati s nekim pravoslavnim svećenicima ili kandidatom ljevice iz Splita…

Škoro otkrio tko je razriješeni voditelj multimedije: Da sam pripazio, mogao sam opjevati s nekim pravoslavnim svećenicima ili kandidatom ljevice iz Splita…

Kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba Miroslav Škoro predao je prikupljene potpise Izbornom povjerenstvu na Zagrebačkom velesajmu.

Rekao je da grad žele odvesti u boljem i svjetlijem smjeru.

“Naši predizborni običaji su takvi da je sve važnije od programa, a onda kukamo da nema programa. Mi ga imamo. Možete ga pročitati svi na internet stranicama. Pozivam sve da sučelimo programe, da pokažemo građanima tko smo i što”, rekao je Škoro. 

Komentirao je proširenje istrage u aferi vjetroelektrane koje obuhvaća i bivšu ministricu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelu Žalac

“To su stvari koje su toliko postale kod nas uobičajene da čovjek ne zna što bi rekao, a vi i ja dobro znamo da je to otvaranje novog segmenta istrage, ali da se ni po starim postupcima ništa spektakularno nije dogodilo. Što je sa Slovenskom 9, ne znamo što se dogodilo sa spektakularnim uhićenjem Nadana Vidoševića, ne znamo ni što se događa u procesima protiv bivše gradske vlasti. Čini mi se da se to nekad sve čini tempiranim, pravi razlog ćemo saznati za dan, dva”. Piše direktno.hr

Dodao je da mora biti vrlo oprezan. 

“Neki dan sam govorio da postoji državna službenica koja je potpisala 1700 rješenja za koja nije imala pravo (Spomenka Đurić op.a.). Spomenuo sam da je gospođa iz kvote SDSS-a, mislim da mogu tamo raditi Hvati, Srbi, Česi, Talijani, koga to zanima. To je nebitno, ali bitno je da je potpisala krivo i da je na to mjesto došla političkom trgovinom, nije došla kao student. Ispadam netko tko je antisemit, antisrbin, to je sve skupa tako postavljeno da je u najmanju ruku nakaradno. Ja govorim naširoko, ali onda dolaze ljudi i to iškaraju. Ja se ne mislim mijenjati”, dodao je. 

Osvrnuo se i na suradnju s kontroverznim reperom Zizijem, poznatog po nacističkim i drugim neprimjerenim porukama, s kojim je snimio spot, a nakon čega je razriješen voditelj njegove multimedije. Otkrio je o kome je riječ.

“To je Ivica Murat, moj dugogodišnji suradnik i čovjek koji je moj dugogodišnji producent. Ta je priča zatvorena, svatko može pogriješiti, mi smo to riješili odmah, nema piškila bih, kakila bih. U glazbi je vrlo važno naći dobrog izvođača, do problema ne bi ni došlo bez toga, to je dobra pjesma, što je skandalozno u samoj pjesmi, oltar domovine, Medvednica, Trg bana Jelačića, Sava?. 

Da sam možda malo pripazio, tu pjesmu sam mogao otpjevati s nekim pravoslavnim svećenicima, kandidatom ljevice iz Splita, pa zijevati na prazno, pa je mogla moja žena izaći van i reći da je Miro malo popio. Čovjek je maknut, spot je maknut, šteta, dobra pjesma”, jasan je bio Škoro, aludriajući na Porfirija Perića i Ivicu Puljka.

Osvrnuo se i na previranja u SDP-u, pogotovo u Osijeku, gdje je Domagoj Hajduković dao ostavku na čelu županijske organizacije stranke nakon što nije uspio složiti liste. 

“Nadam se da će birači shvatiti da ne postoji ljevica i desnica, shvatit će da je to jedno te isto, da postoje interesi i da u cijeloj priči moraju gledati svoj interes. Nešto je čisti interes nečega što se zove duboka država, a mi ćemo ih zaustaviti”. 

Hoće li se priključiti oporbi u zahtjevu za opozivom Vilija Beroša?

“On apsolutno nije najodgovorniji. Ne mislim ni da sadašnji ni bivši ministar zdravstva nisu najodgovorniji. Krivi su što su bili u krivim vladama, i u HDZ-ovim i u SDP-ovim, nikad nisu imali petlju provesti reformu. I sada postoji reforma koja je vjerojatno u ladici kod premijera. Kriv je što se dao navući. Sada vidi da ne može to napraviti. Mi ćemo rado glasovati za smjenu cijele Vlade kad to god bude na redu”, zaključio je Škoro.