Plenković o Žalac: Ne mogu iz priopćenja USKOK-a dokučiti o čemu se radi…

Plenković o Žalac: Ne mogu iz priopćenja USKOK-a dokučiti o čemu se radi…

Premijer Andrej Plenković rekao je da je pročitao priopćenje USKOK-a u proširenju istrage u aferi Vjetroelektrane, a u kojoj je sada osumnjičena i bivša ministrica Gabrijela Žalac.

Premijer Andrej Plenković u utorak je u Splitu sudjelovao na obilježavanju 30. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade “Pauci”, čijim je pripadnicima čestitao i zahvalio im na izuzetnom doprinosu hrvatskoj slobodi i demokraciji. Javlja N1

“Imali smo sadržajan dan, najprije smo iskazali poštovanje prema svim pripadnicima 4. gardijske brigade koja sutra slavi svoju 30. obljetnicu. 196 pripadnika brigade je poginulo, četiri ‘Pauka’ su nestala. Želim iskazati poštovanje prema njihovim obiteljima, prema svim pripadnicima, njih skoro 7400, koji su dali nemjerljiv doprinos za slobodu Hrvatske”, rekao je Plenković medijima.

Upitan o proširenju istrage USKOK-a u aferi Vjetroelektrane, u kojoj je sada osumnjičena i bivša ministrica, ali i aktualna članica predsjedništva HDZ-a Gabrijela Žalac, Plenković je rekao: “Pročitao sam priopćenje, primio na znanje, naša su pravosudna tijela neovisna. Znate našu poziciju, imamo nultu toleranciju na korupciju. Ja ne znam što je iza toga, ne mogu iz tog priopćenja dokučiti o čemu se tu radi. Ono što znam jest da je u konačnici kredit koji je bio u pitanju odobren, koliko je meni poznato, sukladno svim pravilima HBOR-a. Tu moramo malo vidjeti o čemu točno se radi. Ja u ovom trenutku niti znam niti mogu komentirati detalje jer nemam informacije o tome što rade USKOK ili DORH”, rekao je Plenković.