Škorin Mario Radić sasuo kritike u “Bujici”

Škorin Mario Radić sasuo kritike u “Bujici”

U emisiji Bujica na Z1 televiziji gostovao je Mario Radić, politički tajnik i zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta. Plenkovićev postotak šuta kada skida ministre, veći je nego Dražena Petrovića u NBA ligi – izjavio je u uvodu Bujice Radić komentirajući aferu Beroš, uz napomenu: – U Hrvatskoj nije vijest kad se krade, nego kad se ne krade!

 “Andrej Plenković stvara dojam da je u državi sve krasno, sigurno, gospodarstvo raste, zdravstvo je, po njemu, potpuno u redu, lijekova ima, sve se plaća, ima čak i viška,” nabraja ironično Radić, međutim, to baš i nije tako: “U stvarnosti, mi smo kao država potonuli, na svim nivoima i po svim parametrima.”

Radić: “Plenkoviću, ako si frajer, koaliraj u Vukovaru otvoreno sa SDSS-om, povedi na skup HDZ-a Borisa Miloševića!”

Svi Hrvati će se složiti da je Domovinski rat temelj naše države. Tako razmišlja svatko tko hrvatski diše, no, nama je potpredsjednik Vlade Boris Milošević, čovjek koji to nikada neće reći – ističe Vukovarac Radić, koji je od prvoga dana bio uključen u obranu Hrvatske, a u Domovinskom ratu je izgubio strica i oca, kojeg još nije pronašao: – Plenković potpredsjednika Miloševića i slične, vodi na Oluju, u Knin, Grubore… Sada, kada se bore na izborima u Vukovaru, nek’ tamo odvede sve te ljude, pa da vidimo koliko će glasova dobiti!

 Na pitanje hoće li obraniti Vukovar od Plenkovićevog HDZ-a i Pupovčeva SDSS-a, Radić je odgovorio: – U ovoj se kampanji Vukovar više gotovo nigdje i ne spominje, osim kada perfidno pokušavaju Ivana Penavu optužiti da je sadio lješnjake, što je jedan od degutantnijih napada za koje sam čuo. Čovjek je zasadio dva hektara lješnjaka, zemlju i sadnju je pošteno platio, zavrnuo rukave, sadio svojim rukama, zajedno s ocem i sinom… Sada se stvara slika da je to ne znam kakav kriminal, kada čovjek sadi lješnjake s ocem i sinom… Ja pozivam sve Hrvate da rade takav “kriminal”! HDZ zna da je njima Vukovar de facto izgubljena bitka i sada tu činjenicu pokušavaju gurnuti pod tepih, da se njihov poraz više ne spominje… Ivan Penava će biti gradonačelnik Vukovara i u sljedećem mandatu, usprkos svim prijetnjama i riječima Andreja Plenkovića da mi nećemo nikada, nigdje doći na vlast!

 Plenkovićevu prijetnju, kojom “garantira” da Domovinski pokret nikada neće doći na vlast, Radić je protumačio na nekoliko načina: – Ili će nas hapsiti ili će nas pokrasti na izborima! Ili Plenković zna nešto, što mi ne znamo… U jednom demokratskom društvu, to je krajnje neprimjereno. Plenkoviću, kao velikom europejcu, takve su stvari dopuštene, a kada bi tako nešto izjavio netko od nas, to bi bio skandal svjetskih razmjera.

Posebno se osvrnuo na koaliciju HDZ-a i SDSS-a: – Oni će 16. svibnja vidjeti što narod misli o toj njihovoj koaliciji. Ako je Plenković baš takav frajer, ako ima koalicijske partnere kakve ima, neka ide s njima svuda na izbore, to je nešto najnormalnije. Međutim, neće oni ići otvoreno, oni to rade skriveno… Dobro znamo da po svim selima oko Vukovara, s većinskim srpskim stanovništvom, lobiraju da se glasa za HDZ!

Radić se ispričao javnosti jer je precijenio Plenkovića: “Ne može biti čak ni ministar vanjskih poslova!” Više pročitajte na LINKU