Hajdaš Dončić potvrdio: SDP-ov kandidat za gradonačelnika bit će Joško Klisović …

Hajdaš Dončić potvrdio: SDP-ov kandidat za gradonačelnika bit će Joško Klisović …

SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić bio je gost N1 Studija uživo gdje je komentirao predstojeće lokalne izbore, ali i jasno kazao tko će biti kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba, iako šef te stranke gostujući jučer na N1 Televiziji nije htio jasno reći.

Komentirajući situaciju oko HDZ-a i Damira Vanđelića čija sudbina na čelu Fonda za obnovu još nije jasna, SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić kaže: “Druga politička stranka, druga opcija. Vidljivo je jedino da nemaju kandidata za gradonačelnika Zagreba.”

No, na komentar našeg Igora Bobića da ni SDP nema kandidata jer ga još nisu javno obznanili Hajdaš Dončić odgovara: “Mi imamo kandidata, kako ne bismo imali. Znamo tko će nam biti kandidat za gradonačelnika.”

Na pitanje voditelja tko će biti kandidat, odgovara: “Tko? Joško Klisović.”

Na napomenu voditelja da Peđa Grbin gostujući jučer u programu N1 Televizije nije htio reći ime, Hajdaš Dončić kaže: “Ja sam rekao. Kandidaturu će predstaviti sam Klisović kada procijeni da je došlo vrijeme za to. Najizgledniji je Joško Klisović. Mi smo slobodoumna stranka, nemamo predsjednika faraona.”

“Nadam se da će Klisović baciti na glavu. Ima asposlutno sve preduvjete političke i osobne da bude dobar gradonačelnik Zagreba”, dodao je.

Na komentar voditelja da SDP-u često spočitavaju suradnju u gradskoj vlasti Hajdaš Dončić odgovara: “SDP oficijalno ne sudjeluje u vlasti u gradu Zagrebu od trenutka kad je Bandić otišao s vlasti, to je bilo prije 11 godina. Ako neki pojedinci, članovi i članice djeluju u vlasti, to nije politika SDP-a”, kaže.

Komentirao je i stranku Možemo! te šefa te stranke Tomislava Tomaševića. “Hajmo biti iskreni, Možemo! će trebati četiri godine da postanu ozbiljna politička stranka. SDP je još uvijek alfa i Mercedes za Možemo. Tako će i ostati”, kaže te dodaje da mu je Tomašević “simpatičan”.

Što se lokalnih izbora u drugim gradovima tiče, Hajdaš Dončić kaže da imaju kandidate i u Splitu i Osijeku, ali neće još reći njihovo ime kao što je učinio u slučaju Klisovića.

“Kandidate imao u svim većim hrvatskim gradovima – od Dubrovnika, Makarske, Splita, Trogira… Dalmatinskih otoka, nešto branimo, nešto napadamo. Šibenika, Zadra, Rijeke, Pule, Čakovca, Koprivnice, Požege, Slavonskog Brod, Zaprešića…”

“Županije branimo, po meni imamo objektivnu šansu da u dvije ili tri županije dobijemo župana. To su Međimurska, možda čak Varaždinska dobro se pripremimo, Zagrebačka županija. U Sisačko-moslavačkoj podržavamo jednog neovisnog kandidata”, kazao je.

Što je s Posavcem? “S njim smo raskinuli, nema ljubavi više, gotovo”, jasan je Hajdaš Dončić.

Komentirajući zaključno HSU i činjenicu da iz novog vodstva stranke kažu da se više ne smatraju oporbom, već da će glasati onako kako smatraju da treba, Hajdaš Dončić komentira: “Mene to osobno živcira i mislim da nije vjerodostojno u politici. Morate imati stav, makar taj stav ponekad bio i krivi. A oni koji se savijaju kao suncokret meni više u politici nisu dobrodošli. Dapače, živciraju me.”