Dramatičan sastanak SDP-a: Raspušten vukovarski i zagrebački SDP, Maras povukao kandidaturu za gradonačelnika…

Dramatičan sastanak SDP-a: Raspušten vukovarski i zagrebački SDP, Maras povukao kandidaturu za gradonačelnika…

Sabo tvrdi da je nevin, ali i rehabilitiran jer je odslužio kaznu za pokušaj podmićivanja

Vrh SDP-a odlučuje o sudbini Željka Sabe nakon što je on odlučio ići u utrku za gradonačelnika Vukovara. Zbog presude koju ima, ali i postupaka koji su u tijeku,
vrh SDP-a ne želi Sabu na mjestu kandidata. Ranije su s njim postigli dogovor da se povuče iz Predsjedništva stranke no zajedničkog jezika, čini se, više nema. Javlja RTL

Sabo tvrdi da je nevin, ali i rehabilitiran jer je odslužio kaznu za pokušaj podmićivanja vijećnice iz HDZ-a koja ga je snimila. Tvrdi i da anketa pokazuje kako vukovarski SDP-ovci žele upravo njega u utrci na lokalnim svibanjskim izborima. 

“Neću ulaziti  u proceduralna nadmudrivanja, ovo je političko pitanje i odluku će donijeti politika tijela stranke koja će donijeti najbolju odluku kao i do sad”, rekao je Arsen Bauk iz SDP-a.

“Ako nas pitate osobno, možemo govoriti vrlo jasno. osobe koje su imale bilo kakva kaznena djela iza sebe bez obzira na rehabilitaciju u političkom i javnom prostoru teško mogu nastaviti djelovati”, kazala je saborska zastupnica Ivana Posavec Krivec. 

Još uvijek se čeka izjava predsjednika SDP-a Peđe Grbina. Predsjedništvo je već donijelo određene odluke. Raspuštena je organizacija SDP-a u Vukovaru. Željko Sabo nije želio odustati od ideje da budem SDP-ov kandidat za gradonačelnika, no on to neće biti. Imenovat će se povjerenik za Vukovar i vodstvo SDP-a će odlučiti tko će biti njihov kandidat.

Željko Sabo ne vidim nikakvog svog krimena, a SDP-ovcima je glavni argument – kako će kritizirati rivale ako u svojim redovima imaju čovjeka koji ima presudu i ima
postupke koji su u tijeku? 

Šef zagrebačkog SDP-a Gordan Maras odlučio je odustati od kandidature za gradonačelnika glavnog grada. 

Danas je došao do stranke, a SDP u ovom trenutku razmišlja i o raspuštanju zagrebačkih organizacija. Hoće li ići u tom smjeru, preostaje nam vidjeti. 

”Mislim da sam zaslužio da mi se kaže to licem u lice. Da nemam podršku vodstva stranke za kandidaturu i nakon toga sam rekao da odustajem od kandidature za gradonačelnika. I da sam spreman da mi kažu konačno koga bi htjeli? Želim čuti vodstvo stranke, koji je njihov prijedlog”, rekao je Maras. 

Raspušten je i zagrebački SDP.