Plenković komentirao slučaj župana Žinića, potvrdio tko će biti novi HDZ-ovac u Saboru umjesto Puljašića…

Plenković komentirao slučaj župana Žinića, potvrdio tko će biti novi HDZ-ovac u Saboru umjesto Puljašića…

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a premijer Andrej Plenković komentirao je najnoviju aferu s imovinskim karticama sisačko-moslavačkog župana Ivu Žinića te otkrio tko će mijenjati Darka Puljašića u Hrvatskom saboru. 

“Žinić je bio na sastanku, tražio sam ga da pojasni sve navode i okolnosti koje se vežu uz njega, on je iznio svoje viđenje. Od 1995. do danas zatražili smo od svih nadležnih tijela informacije i stavove, u ovom trenutku ima previše nekih detalja za koje nismo previše sigurni. Kada ćemo znati sve detalje donijet ćemo političku odluku”, rekao je Plenković.

Na konstataciju novinara da je Žinić lagao u imovinskoj kartici, samo je dodao: “Sve ćemo to ispovjeravati”.

“Ovo je kao i pitanje obnove – imali smo medijsku histeriju kada su valjda sve kuće koje je razorio potres 6,2 bile kuće koje su obnavljane u obnovi, sad shvaćamo da je puno manji broj takvih objekata. Ako želite samo iz tog iskustva, provjerit ćemo sve navode”, kazao je čelnik HDZ-a.

Darka Puljašića u Hrvatskom saboru će zamijeniti Nikola Mažar, odlučeno je na sjednici Predsjedništva, izvijestio je predsjednik Vlade.  

Plenković je dodao da će stoga imenovati novog državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje na čijem čelu je trenutno Mažar. Javlja direktno,hr