VIDOVIĆ KRIŠTO O RASKOLU ‘To je minimum ispod kojega ja ne idem, a tako će ostati…’

VIDOVIĆ KRIŠTO O RASKOLU ‘To je minimum ispod kojega ja ne idem, a tako će ostati…’

O najnovijem raskolu na političkoj zastupnica Vidović Krišto za portal Direktno komentirala cijelu priču.

“Ta objava je zajednička, a i ja sam je podijelila čim je objavljena. Potpisujem sve što tamo stoji. Ne pada mi na pamet o bilo kome nešto loše  govoriti. To nije moj stil. Ako Bog da, nikada neće biti moj stil blatiti ljude, ali postoji jedan politički minimum ispod kojega dr. Vrkljan i ja ne idemo. To smo i pokazali kroz svoje političko te javno djelovanje i prije ulaska u Hrvatski sabor. Mi tražimo socijalno pravednu državu bez korupcije, vladavinu prava. To je minimum ispod kojega ja ne idem, a tako će ostati i u budućnosti”, rekla je Vidović Krišto za portal Direktno.

Na pitanje koja je pozadina sukoba i je li ovo nešto o čemu su ona i Vrkljan već duže razmišljali, Vidović Krišto je najavila konferenciju za medije.

“Detalje vezane uz razlaz dobit ćete vrlo skoro. Mi ćemo organizirati konferenciju za novinare, ali ona sigurno neće biti danas. Ona će najvjerojatnije biti u Saboru. Mislim da javnost ima pravo znati, a naša je dužnost račune položiti na stol”, zaključila je Vidović Krišto.

Kontaktirali smo i Domovinski pokret te tražili da nam dodatno pojasne sadržaj Facebook objave i oštre optužbe na Vrkljanov račun, ali detaljno pojašnjenje nismo uspjeli dobiti. Međutim, glasnogovornica Domovinskog pokreta Marja Čolak navodi sljedeće:

“Nastavno na upite za izjavu, predstavnici Domovinskog pokreta zauzeti su organizacijom pomoći za Banovinu, u sklopu redovnih aktivnosti kriznog stožera Domovinskog pokreta koji od prvoga dana pomaže unesrećenom narodu na terenu nabavom i dostavom različitih namirnica i oblika pomoći. Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro ponovno će u srijedu, 6. siječnja 2020., u pratnji saborskih zastupnika Domovinskog pokreta obići potresom pogođene stanovnike Banovine i podijeliti im prijeko potrebnu pomoć prikupljenu proteklih dana. Izaslanstvo Domovinskog pokreta obići će i skladišta Domovinskog pokreta u koja brojni građani, simpatizeri, volonteri i članovi neumorno šalju vrijednu pomoć.”