Troskot: Nije gospodin Škoro meritoran tko bi trebao biti kandidat Mosta…

Troskot: Nije gospodin Škoro meritoran tko bi trebao biti kandidat Mosta…

Zvonimir Troskot je za Newsroom N1 televizije govorio o odluci da Most njega istakne kao kandidata na izborima za gradonačelnika Zagreba.

Na pitanje misli li da bi na izborima bili uspješniji da su se povezali s Domovinskim pokretom, Troskot je odgovorio:

“Naša strategija već nakon parlamentarnih izbora bila je vraćanje lokalnim izborima iz kojih je Most nastao.”

“Po Zagrebu mislim da mogu reći da sam sa svojim timom izgradio jednu respektabilnu organizaciju”, dodao je.

Voditeljicu je zanimalo što ima za reći na konstataciju Miroslava Škore da je on, Troskot, kvalitetan čovjek, ali da “s obzirom na njegov background, misli da nije najreprezentativnija osoba iz Mosta”, da bi “Nino Raspudić bio kvalitetnije rješenje”.

“Nije gospodin Škoro meritoran tko bi trebao biti kandidat Mosta, to je rekao i gospodin Raspudić”, pozvao se na stranačkog kolegu za kojega je dodao da je filozof i da ima genijalan um, ali:

“Voditi sustav kao što je Grad Zagreb, to je rekao sam Raspudić da on talent za to nema i da on smatra da sam osoba za povesti takav projekt u ime Mosta.”

Troskot je u Newsroomu komentirao i najnovije mjere Stožera.

“Klub Mosta će podržati mjere u onom setu u kojem će to stvarno pomoći građanima. Ako će to stvarno pomoći da se smanji širenje zaraze, mi smo definitivno za te mjere. Vidjeli ste na proljeće koliko je to otišlo daleko, predlagalo se u jednom trenutku da nas se prati preko mobitela”, kazao je i dodao:

“Mislim da smo nekoliko puta iskazali solidarnost kad je to bilo potrebno.”

Za postojeće mjere kazao je:

“Vidjeli smo da su mali poduzetnici najviše stradali, a pogoduje se velikim trgovačkim lancima, oni rade bez ikakvog problema, gdje se pomaže uvoznim lobijima.”

“Dosta saborskih zastupnika, članova naših obitelji preživjelo je tu koronu, tako da znamo da to nije bezazlena bolest”, kazao je uz opasku da je pri odvagivanju mjera potrebno naći optimalnu razinu, ali da misli da će Most to podržati.

“Zdravlje naših građana je najbnitnije, a i naši zdravstveni djelatnici stvarno skapavaju i svaki dan gledaju smrti u oči”, kazao je.

Ostavio je, međutim, ogradu što se tiče buduće podrške mjerama:

“Trebamo vidjeti hoće li ove mjere koje su stvartno striktne, dati rezultata. Ako ne, trebamo ih otpustiti, pa i zbog naših poduzetnika, jer 2021. godina će biti izuzetno teška”

“Iskreno se nadamo da su dobro izračunali ovu mjeru koju sada donose, jer nam prave parametre4 nisu dali zašto su donijeli takvu odluku”, dodao je.

Hrvatskim vlastima u vođenju nacije kroz pandemije Troskot između ostalog zamjera i “dvostruke standarde”, zatim Plenkovićevu izjavu o tome da su “epidemiju pobijedili”, ali i “nedostatak empatije”:

“Merkel je došla u njemački parlament i tamo se doslovno rasplakala. Nedostaje ta jedna empatija, da vladajući suosjete tu bol i tu tešku situaciju kroz koju hrvatski narod prolazi. Pa čak da su rekli: ‘U određenim mjerama mi smo pogriješili’, ja mislim da nitko to ne bi zamjerio, jer je riječ o pandemiji ogromnih razmjera.”

“Nedostaje pravo državništvo, da premijer izađe pred parlament, da narod vidi da je s njim”, kazao je i usporedio hrvatski s njemačkim slučajem:

“Da me Angela Merkel vodi, da sam Nijemac, da vidim da lider naše države izlazi pred parlament, da pokazuje koliko joj je stalo do naroda i da to poprati s određenom emocijom, da kaže: ‘Žao mi je ljudi moji. Stvarno je teško’, mislim da bi puno lakše bilo svima prolaziti kroz ovako tešku situaciju.”

Na pitanje o cjepivu, rekao je da je radio u farmaceutskoj industriji i da zna da se nuspojave komuniciraju i liječnicima, ali i pacijentima.

“Mislim da je taj korak izostao”, kazao je u vezi sadašnjeg stanja s cjepivima protiv covida.

“Ja ću se sigurno konzultirati sa stručnjacima iz područja nuspojava i ako oni kažu da se mogu cijepiti, ja ću se cijepiti”, kazao je i naveo da će ga zanimati da mu preporuče vrstu cjepiva, da mu kažu koje su nuspojave, ima li prijava nuspojava i na kojoj se frekvenciji one javljaju.