Cro Demoskop: Hdz uvjerljivo prvi, s distance ga prate SDP i Most…

Cro Demoskop: Hdz uvjerljivo prvi, s distance ga prate SDP i Most…

S kakvim rejtingom stranke i političari ulaze u posljednji mjesec godine za koju svi žele da što prije prođe?

Kao i svakog mjeseca, RTL vam ekskluzivno donosi novi CRO Demoskop za prosinac. Rezultate istraživanja preferencija javnog mnijenja koje radi Promocija Plus analizira Damira Gregoret

Iz novog istraživanja jasno se iščitavaju neki trendovi, no vladajuća stranka i dalje je prvi izbor građana. HDZ bira 29,2 posto ispitanika što je blagi rast u odnosu na studeni kada im je rejting pao. Istovremeno SDP s novim vodstvom nastavlja blago rasti; u prosincu su na 20,5 posto. Ostale opcije su znatno udaljenije, no borbu za treće mjesto dobio je Most (8,7 posto).

Toj su poziciji jako blizu i Domovinski pokret (7,9 posto) koji bilježi rast rejtinga kao i platforma MOŽEMO! koja bilježi pad rejtinga u odnosu na studeni (6,4 posto). Objedinjenu Stranku s imenom i prezimenom i Pametno kao CENTAR bira 2,2 posto ispitanika. Slijedi IDS sa 1,7 posto.

Isti rejting (1,7 posto) ima i Živi zid, slijedi HSS s 1,6 posto, pa stranka zagrebačkog gradonačelnika BM 365 s točno 1,0 posto. Ostali su ispod toga, a neodlučnih je 13,4 posto.

Ostali dio istraživanja možete pogledati OVDJE