Medved: Tražit ću od MUP-a detalje oko Sučića, a Upravno vijeće donosi odluku…

Medved: Tražit ću od MUP-a detalje oko Sučića, a Upravno vijeće donosi odluku…

Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved nakon užeg kabineta Vlade rekao je da će ministar zdravstva posijepodne izvijestiti javnost o postupanju oko cjepiva protiv koronavirusa.

“Na užem kabinetu ministar zdravstva dao je osvrt i dat će popodne informaciju vezano uz postupanje oko cjepiva”, rekao je Tomo Medved nakon što je potvrdio da ga je predsjednik Vlade Andrej Plenković ovlastio da u njegovoj odsutnosti potpisuje akte Vlade dok sve ostale aktivnosti premijer obavlja redovno.

Potom je uputo demantij:

“Želim demantirati da se mene osobno i Ministarstvo branitelja povezuje s jednim predmetom. Otvorio ga je g. Juričan, vezano za osobu koja se dovood u vezu s Milanom Bandićem. Želim jasno demantirati bilo kakvu poveznicu mene osobno ili ministarstva s tim predmetom.

Predmet je zaprimjljen 2015. dok je ministar bio Predrag Matić, radilo se o izračunu i obradi vezano za stambeno zbrinjavanje osobe u stanu Grada Zagreba. 2015. Ministarstvo branitelja odreagiralo je u skladu sa zakonskim nadležnostima, obradilo sve, dostavilo Gradu Zagrebu koji je dalje postupao u tom predmetu. Puno je raznih konstrukcija koje se pokušavaju dovesti u vezi s ministarstvom i sa mnom, no ministarstvo sve aktivnosti obnaša u skladu sa zakonom.”

O incidentu HDZ-ovog državnog tajnika u Ministarstvu branitelja Stjepana Sučića rekao je:

“Bilo je aktualno pitanje ostavke Stjepana Sučića i danas na području Vukovara ministarstvo nastavlja redoviti proces pronalaženja nestalih. Smatram da hrvatska javnost ima sve informacije, posebno članovi obitelji nestalih.

Moja je obveza sazvati Upravno vijeće i staviti točku na dnevni red. Tražit ću od MUP-a detalje, nakon okončanja istrage, vezane uz to i u skladu s time Upravno vijeće će donijeti odluku. Upravno vijeće ga je imenovalo za ravnatelja Memorijalnog centra, u skladu s izvješćem će donijeti odluku.” Javlja N1