Plenković vratio Milanoviću: ‘Otužno, smiješno, jadno, patetično’

Plenković vratio Milanoviću: ‘Otužno, smiješno, jadno, patetično’

“Za svaku uvredu dobit će odgovor, za svaku laž, dobit će odgovor”, poručio je Plenković predsjedniku

“Otužno, smiješno, jadno, patetično”, rekao je premijer Andrej Plenković o današnjem priopćenju iz Milanovićeva ureda u kojem se tvrdi da ništa od Vlade nisu dobili u vezi sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS).  

“Predsjednik Republike Zoran Milanović nije dobio od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića nikakav prijedlog za sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost”, poručili su danas iz Ureda predsjednika RH.  Javlja RTL

Plenković je pak kazao, nakon sjednice sa Nacionalnim stožerom u Banskim dvorima, da su Milanoviću ponudili tri termina za sjednicu VNS-a idućeg tjedna. 

“U mom uredu postoji predstojnik ureda, to je gospodina Frka Petešić, on zna pisati, potpisati dopis, zna dokument dostaviti u Ured predsjednika. Taj dokument je dostavljen Uredu predsjednika u petak u 19 i 10 gospodinu Orsatu Miljeniću koji je isto pismen i zna to pročitati. Ako ova smiješna igrica o tome da bi baš svaki dopis između ureda trebali potpisivati osobno predsjednici Vlade i Republike podrazumijeva da glasnogovornik Ureda predsjednika još jedan put inzistira na tome da je glasnogovornik Vlade nekakva jutelova škola onda vas kao predstavnike medija molim da na to reagirate. Mi tu vrstu jazavaca koji su valjda pobjegli odavde iz razdoblja od 2011. do 2015. pronalazimo na Pantovčaku”, oštar je bio premijer i podvukao: “Za svaku uvredu dobit će odgovor, za svaku laž, dobit će odgovor. Koliko god to bilo neprimjereno, tako je.” 

Na pitanje krši li Zakon o domovinskoj sigurnosti tvrdi da ne, jer su odmah dostavili potrebno rješenje.

Novinari su Plenkovića pitali i misli li da je ovakav sadržaj na mjestu, ponovio je da će odgovoriti na svaku uvredu.  

“Neću dopustiti da mi netko tako vrijeđa suradnika. Gdje je to gospodin Jelić naučio, u koju je on to školu išao”, rekao je Plenković komentirajući priopćenje Milanovićevog ureda koje potpisuje glasnogovornik Nikola Jelić, da se Vlada služi yutelovskim metodama obmanjivanja javnosti.