Ahmetović: Ćorić nije teret Plenkovićevoj Vladi, nego građanima i državi…

Ahmetović: Ćorić nije teret Plenkovićevoj Vladi, nego građanima i državi…

Zastupnica SDP-a u Saboru Mirela Ahmetović bila je gošća današnjeg Newsrooma N1 Televizije gdje je komentirala SDP-ov postupak opoziva ministra Ćorića, ali i rad premijera Plenkovića.

SDP i oporbeni klubovi pokrenuli su opoziv ministra Tomislava Ćorića. On je već dulje vrijeme uključen u preoštre korupcijske afere, rekla je tom prilikom Ahmetović za N1.

“Kao što smo najavili prije ove dvotjedne stanke, ovog ćemo tjedna u saborsku proceduru uputiti prijedlog za opoziv ministra Ćorića. Potpisi su prikupljeni”, rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin obraćajući se novinarima u hrvatskom Saboru.

U Newsroomu N1 Televizije SDP-ova Mirela Ahmetović komentirala je rad ministra Ćorića. “Ćorić nije teret Plenkovićevoj Vladi, nego hrvatskim građanima i hrvatskoj državi”, kazala je na početku gostovanja SDP-ova Ahmetović.

“Svojim postupanjima narušio je vjerodostojnost kao ministar kroz ovaj, ali i prethodni mandat”, dodala je. Kaže kako Ćoriću nije mjesto na čelu jednog od najvećeg ministarstva u državi, ali i da se ne brine o zaštiti okoliša.

“Kroz sve projekte u koje je involviran ministar Ćorić on pokazao i dokazao da zaštiti okoliša nije mjesto unutar ministarstva koje on zastupa, jer se o toj zaštiti okoliša ministar Ćorić ne brine”, ističe ona.

Komentirala je i rad Andreja Plenkovića, tj. činjenicu da toliko brani ministra Ćorića.

“Kada toliko branite određenog ministra koji je pod tolikim teretom koruptivnih afera, onda se zaista trebate zapitati a koju ulogu vi imate u toj težini koruptivnih afera. Uopće me ne čudi da ministar Ćorić ne odgovara na pitanja novinara, da im docira, da ne želi komentirati ono što je škakljivo, jer je to očito naučio od svog mentora, premijera Andreja Plenkovića”, oštra je Ahmetović.

Zaključno je kazala kako njena stranka želi štitit dignitet građana RH, kao i da se zdravstveni sustav Hrvatske nalazi pred raspadom.