Ministrica Brnjac pozitivna na koronavirus: U samoizolaciji dvojica ministara

Ministrica Brnjac pozitivna na koronavirus: U samoizolaciji dvojica ministara

Samoizolacija je određena ministru rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladroviću i ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću, koji su sjedili pored ministrice Brnjac.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac pozitivna je na koronavirus, pa je zbog njezinog sudjelovanja na sastanku u Vladi u subotu mjera samoizolacije izrečena dvojici ministara, a ostalim nazočnima mjera pasivnog nadzora, potvrdili su nam u nedjelju navečer iz Vlade. 

– Ministrica je danas osjetila simptome bolesti te se odlučila testirati. Dobrog je zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom, odnosno blago povišenom temperaturom – poručuju. 

Ministrica će i dalje svoje obaveze obavljati, ali u izolaciji, pridržavajući se svih epidemioloških mjera. U samoizolaciji su i članovi njezine obitelji, a epidemiolozima su dani podaci o njezinim bliskim kontaktima u zadnjih 48 sati 

– S obzirom na sastanak koji se jučer održao u Vladi, dežurna epidemiologinja odredila je mjeru obavezne samoizolacije u trajanju od 14 dana za ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića i ministra gospodarstva te održivog razvoja Tomislava Ćorića, koji su na sastanku sjedili pored ministrice Brnjac – poručili su iz Vlade.

– Tijekom cijelog trajanja sastanka svi sudionici nosili su zaštitne maske. Po odluci epidemiologinje, na ostale sudionike sastanka i članove Vlade koji su bili na udaljenosti većoj od 2 metra od ministrice Brnjac odnosit će se pravila pasivnog nadzora te preporuka o pojačanom nadzoru zdravstvenog stanja, uz obavezno testiranje na koronavirus – poručuju. Doznaju 24Sata