Zovak: Policajac ima četiri rane, trenutno je u operacijskoj sali …

Zovak: Policajac ima četiri rane, trenutno je u operacijskoj sali …

Na Markovu trgu upucan je policajac te je u Vinogradsku bolnicu prebačen vozilom hitne pomoći. Nakon kratke potrage počinitelj je pronađen na Jabukovcu. Policija je izvijestila da je počinio samoubojstvo.

Ravnatelj Vinogradske bolnice Mario Zovak rekao je da policajac, koji je ’89. godište, ima četiri prostrijelne rane i da je trenutno na operaciji.

“U 8:30 doveden je ozlijeđeni policajac u kolima hitne pomoći, ima 4 prostrjelne rane, dvije na lijevoj ruci, jedna lijevo lumbalna, jedna gluteus desno. Srećom, nije vitalno ugrožen, nije došlo do ozlijede vitalnih organa. Sve pretrage pokazale su da nema ozljeda srca, pluća, trbušnih organa. Sada je zadatak da ga u većoj operacijskoj sali zbrinemo po principima ratne kirurgije”, kazao je Zovak.

Na pitanje je li ozlijeđeni policajac prevezen kolima hitne pomoći ili sanitetskim vozilom, Zovak odgovara da su ga prevezli radnici saniteta i da to ne smatra propustom, nego pravodobnom reakcijom.

“Dogodilo se to da ga je dovezlo sanitetsko vozilo hitne pomoći Koprivničko-križevačke županije koje se zadesilo tamo, oni su najbrže reagirali. To sam komunicirao sa šefom zagrebačke Hitne službe. Bitno je da je dovezen odmah i na vrijeme, smatram to brzom reakcijom”, kazao je. Prenosi N1