Grmoja o “čuvanju” Kovačevićevog novca, DORH odgovara

Grmoja o “čuvanju” Kovačevićevog novca, DORH odgovara

Mostov zastupnik Nikola Grmoja rekao je kako je skandalozna informacija da je Dragan Kovačević novac čuvao kod supruga zamjenice županijskog odvjetnika, koja je pisala optužnicu za Agrokor.

– Možemo slobodno postaviti pitanje je li taj novac kod njenog supruga ili kod zamjenice županijskog državnog odvjetnika, pa se sada “vade” da je to kod njezinog supruga. Ovo bi bio prvorazredni skandal u svakoj normalnoj državi, rekao je Grmoja.

Iz DORH-a poručuju da se rad zamjenice županijskog državnog odvjetnika u slučaju Agrokor ne može dovoditi u vezu s postupanjem USKOK-a prema njezinu suprugu kao okrivljeniku.

“Državno odvjetništvo Republike Hrvatske je po saznanju činjenica vezanih za postupanje Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta protiv supruga zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, kao okrivljenika u posljednjem proširenju istrage od 1. listopada 2020., zatražilo očitovanje od županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu te će daljnja odluka vezana za navedenu zamjenicu županijskog državnog odvjetnika uslijediti po primitku tog očitovanja”, stoji u priopćenju. Piše HRT