Nevjerojatno: Policija pronašla još 4,5 milijuna kuna koje je Kovačević sakrio kod prijatelja prije uhićenja…

Nevjerojatno: Policija pronašla još 4,5 milijuna kuna koje je Kovačević sakrio kod prijatelja prije uhićenja…

Otkriveno je da je policija je u međuvremenu pronašla još nepunih 4,5 milijuna kuna koje je Kovačević uspio “skloniti” prije uhićenja 17. rujna.

Policija je pronašla još 4,5 milijuna kuna koje je  dnedavni predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević uspio ‘skloniti‘ prije uhićenja.

Pored više od pola milijuna eura pronađenih na njegovim računima i najmanje milijun eura u raznim valutama zaplijenjenima u njegovom automobilu, a kojega je prije uhićenja ostavio u garaži prijateljeve vile u Samoboru, otkriveno je da je policija je u međuvremenu pronašla još nepunih 4,5 milijuna kuna koje je Kovačević uspio “skloniti” prije uhićenja 17. rujna.

Uskok proširo istragu

Doneseno je rješenje o proširenju istrage protiv dvojice okrivljenika. USKOK je, nastavno na rješenje o provođenju istrage protiv 11 okrivljenika od 17. rujna 2020. i rješenje o proširenju istrage protiv dvojice okrivljenika od 18. rujna 2020., donio rješenje o proširenju istrage protiv dvojice okrivljenika (II. okr. i XIV. okr.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pranja novca i poticanja na pranje novca. (1. 10. 2020.)

Osnovano se sumnja da je II. okr., u razdoblju od 16. do 29. rujna 2020., u Zagrebu, nakon što je saznao da se priprema njegovo uhićenje te pretraga nekretnina odnosno pokretnina kojima se koristi, u cilju da onemogući pronalazak i oduzimanje gotovine koju je pribavio počinjenjem kaznenog djela, zatražio od XIV. okr. da primi i sakrije 2.593.800,00 kuna, 247.200 eura i 20.000 švicarskih franaka na što je XIV. okr. pristao te je, iako je znao da ta gotovina potječe od kaznenog djela, navedeni novac sakrio u svom stanu, javlja RTL