Milanović opet po Daliji Orešković, no sad i o pravobraniteljici, udruzi B.a.B.e: Neka promjene ime,ružno je…

Milanović opet po Daliji Orešković, no sad i o pravobraniteljici, udruzi B.a.B.e: Neka promjene ime,ružno je…

Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske, sudjelovao je danas na komemoraciji u povodu obilježavanja 78. obljetnice talijansko-četničkih zločina u zaleđu Omiša.

onovno je govorio o Daliji Orešković. Govorio je i o pravobraniteljici za ravnopravnost spolova Višnji Ljubičić i udruzi B.a.B.e. kojima je poručio da promijene to ružno ime.

Muškarci ne nariču, oni guslaju

Pročitao je ulomak članka kad je Orešković komentirala trepavice Kolinde Grabar Kitarović.

“Kad sam rekao samodopadna narikača, to je novi kontekst. Muškarci ne nariču, ali guslaju. Guslari znaju biti toksični, pjevaju o povijesnim pobjedama i onda obično to završi u ratu”, rekao je Plenković.

“Kad sam rekao narikača, a ne alapača, kad sam rekao samodopadna, onda taj pridjev ima težinu… Kad nekom kažem da je samodopadan, onda je neiskren. Drago mi je da se javila pravobraniteljica. Postoje ljudi koji obnašaju važne funkcije, a da vi, a i ja, u prvi mah se nisam mogao sjetiti imena. Zove se Višna Ljubičić… Ja joj kažem da nikoga nisam uvrijedio, ali ako netko želi da ga se tretira kao amazonku mora biti spreman da ću uzvratiti”.

“Gospođa Orešković je rekla da se u Klubu okupljaju kriminalci i prostitutke, pazite rječnik”, kaže.

”Ako ulaziš u ring, nemoj mi donositi nož sa sobom, igraj pošteno i budi spremna da ti se uzvrati na isti način”. Javlja N1