VIDEO Crnogorski nacionalist održali skup pred srpskom crkvom pa zapjevali Škorinu I Thompsonovu pjesmu…

VIDEO Crnogorski nacionalist održali skup pred srpskom crkvom pa zapjevali Škorinu I Thompsonovu pjesmu…

Ispred manastira Srpske pravoslavne crkve u Cetinju jučer je održan prosvjed pod nazivom “Patriotski skup”, a na kojem se okupilo više stotina crnogorskih nacionalista. Kako su organizatori kazali za tamošnje medije, iza prosvjeda nije stajala niti jedna politička stranka već se radilo o skupu građana koji su iskazali revolt spram rezultata nedavno održanih izbora u Crnoj Gori. Kako prenose crnogorski mediji, sa skupa su se orile poruke poput “Nikad više 1918.”, nosile su se majica s likom Krste Popovića, a u trenutku kad su se sa obližnje crkve začula zvona prosvjednici su izvikivali “srpske splačine”, “e viva Montenegro” te su sve začinili psovkama i zvižducima. 

Kako prenose crnogorski mediji, sa skupa su se orile poruke poput “Nikad više 1918.”, nosile su se majica s likom Krste Popovića, a u trenutku kad su se sa obližnje crkve začula zvona prosvjednici su izvikivali “srpske splačine”, “e viva Montenegro” te su sve začinili psovkama i zvižducima. 

ako, prosvjednici nisu službeno stali ni na čiju stranu političkog spektra, sasvim je jasno da se radi o revoltiranim pristašama Mile Đukanovića koji je izgubio izbore, a ne treba zaboraviti i na činjenicu kako je Cetinje svojevrsna utvrda crnogorskog nacionalizma i potpore Đukanoviću. 

Zdravko Krivokapić, čelnik koalicije “Za budućnost Crne Gore”, kazao je da je riječ o nacionalističkim strukturama i običnim provokatorima budući da su do sada slični ljudi svoje manifeste održavali pred Dvorcem kralja Nikole, a ne pred crkvom. “Ovo može samo pridonijeti izraženijoj podjeli i rasplamsavanju međunacionalnih napetosti između Srba i Crnogoraca”, izjavio je Krivokapić. 

Skup je završio pjevanjem crnogorske himne te najavom novog, sličnog skupa u nedjelju u glavnom gradu Podgorici.  Dodajmo i to da smo kontaktirali Miroslava Škoru, no on niti njegovi suradnici za odnose s medijima nam se nisu javljali na telefon, piše Juraj Filipović Večernji list

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex