Vidović Krišto brutalno prozvala Pupovca i Tedeschija, evo što ih je pitala…

Vidović Krišto brutalno prozvala Pupovca i Tedeschija, evo što ih je pitala…

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto je tijekom pojednačnih govora na izvanrednoj sjednici Sabora prozvala predsjednika SDSS-a i tajkuna Emila Tedeschija.

“Na današnji dan prije 29 godina i 29 dana srpski su agresori zvjerski ubili hrvatskog novinara Stjepana Penića. On je prvi ubijeni novinar u pobjedničkom Domovinskom ratu. Mučili su ga srpski pobunjenici i ubili na najokrutniji način, na živo su mu spalili tijelo u srpskom logoru u Dalju. 

Prije 20 godina nestao je i dr. Šreter. Milorade Pupovče, gdje je doktor Šreter? Je li nemoguće naći tijelo jer ga nema? Jesu li ga Vaši kolege zapalili kao i Penića. Postoje svjedočanstva da su ga bacili divljim svinjama. Gdje je dr. Šreter za kojega ste jamčili da ćete ga dovesti u zamjenu za dvojicu srpskih liječnika kojima nije pala dlaka s glave?

Gospodine Plenkoviću, dotični je dio Vaše protuustavne vladajuće koalicije. Uz pomoć HDZ-a i SDP-a na protuustavan način preuzimate vlast već godinama, a najomraženija je fraza u javnosti neka institucije rade svoj posao. Svima je jasno da ako pravosuđe ne radi, ne mogu pravi ni odgovarati. Ali nekome to odgovara i od toga ima koristi.

Evo primjer jednog kontroverznog poduzetnika, Emila Tedeschija koji ima pet milijuna i 900.000 kvadrata lovišta, kvadrata zemlje na našem jadranskom biseru Hvaru, sve za koncesiju od 100.000 kuna godišnje. Pravi ogledni primjerak komunističke zlatne mladeži. Hrvatske šume mu moraju održavati puteve i šume, a trošak toga je milijun kuna godišnje. Porezni obveznici tako plaćaju Tedeschiju njegovo hvarsko carstvo. Procjena je i da on plaća 30 posto manje nego što je tržišno.  On je tako oštetio Hrvatsku za 30 milijuna kuna.

Za spomenuti je da su lovišta javno dobro i svrha im je da donose turističke prihode. Međutim, on je ogradio imanje, ugradio kamere i učinio razne druge nezakonitosti.  Građani Hvara se bude zbog tog stanja, a Tedeschi je kao član duboke države i dalje zaštičen. Ovo je samo jedan od primjera kako DORH šititi kriminal”, poručila je Vidović Krišto. Prenosi Direktno.hr

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex