Vučić otvoreno priznao: Na sastanku u Bijeloj kući jedina tema je srpsko priznanje Kosova…

Vučić otvoreno priznao: Na sastanku u Bijeloj kući jedina tema je srpsko priznanje Kosova…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u subotu ujutro, gostujući na televiziji Pink, da će jedina tema svih razgovora u Americi biti međusobno priznanje Srbije i Kosova. Prema njegovim riječima, kako javlja Nova.rs, tko god kaže drugačije, laže i obmanjuje narod.

– Neka svi ljudi u Srbiji znaju – jedina tema u Americi će biti međusobno priznanje. U Europi će to na kraju biti, a dotad će govoriti o normalizaciji odnosa. Tko god vam kaže drugačije, on kupuje vrijeme, laže svoj narod i obmanjuje ljude, rekao je Vučić napominjući da će sastanak u Washingtonu s kosovskom stranom biti 3. rujna, a da će se onaj na najvišoj razini, na kojem je najavljen i dolazak Donalda Trumpa, održati dan kasnije, ako američka strana bude zadovoljna prvim razgovorima.

– Od njih sve ovisi. Mi smo dobili službenu agendu i u njoj je jedna točka koja je za nas bila problematična i koju nismo mogli prihvatiti. Nisam siguran da će se to na tome zaustaviti. Nažalost, moj politički ‘nos’ nerijetko je dobro osjećao različite vrste i mogućih iznenađenja i zamki, naveo je.

Izjavio je i da je zanimljivo da stranci s prevelikim žarom govore o ovoj temi jer za njih, kako kaže Vučić, ‘ništa nije tema, a da Srbima ništa ne žele dati’.

– Oni kažu: ‘Srbima ćemo dati europsku perspektivu i kredite’. Hvala, krediti nam nisu potrebni, a novac da nam poklanjaju niti su spremni, niti hoće. Ni jedni, ni drugi, naveo je Vučić, dodajući da u Srbiji nikada nitko nije realno analizirao situaciju na Kosovu.

– Postoji jedna stvar kod nas Srba, a to je da mi nikada nismo stvarno analizirali kakva je situacija s kojom se mi suočavamo i kakva je situacija stvarno na Kosovu. Mi se pravimo da se ništa nije dogodilo, a sad moramo platiti ogromnu cijenu poraza i užasnih političkih poteza u prošlosti. Tko god vam kaže da je nećemo platiti, obmanjuje naš narod, naglasio je Vučić., prenosi Jutarnji list

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex