Čak 357 slučajeva, troje preminulih: ‘Zaraženi su povratnici iz Međugorja, djeca s maturalca…‘

Čak 357 slučajeva, troje preminulih: ‘Zaraženi su povratnici iz Međugorja, djeca s maturalca…‘

Nacionalni stožer civilne zaštite i danas je održao tiskovnu konferenciju na kojoj su objavljene najnovije informacije o stanju epidemije novim koronavirusom na području Republike Hrvatske. Javlja Jutarnji list

U posljednja 24 sata imamo čak 357 zaraženih koronavirusom, troje je preminulih.Trenutni broj aktivnih slučajeva je 2.256. Testirano je 160 tisuća osoba, u protekla 24 sata 2065. Na bolničkom liječenju je 212 osoba, od jučer 33. Jedanaest je osoba na respiratoru, od jučer jedan novi pacijent. Oporavljeno je 6.809 osoba, u protekla 24 osoba iz bolnica je otpušteno 13 osoba. Imamo tri preminule osobe, ukupno 180 preminulih. Preminula je ženska osoba u Zadru, ženska osoba u Vinkovcima i u Splitu muška osoba. Sve troje imali su dodatne kronične bolesti. U samoizolaciji je 8.770 osoba – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

– Najgora je situacija i dalje u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Do sada je oboljelo 623 zdravstvenih djelatnika, aktivno zaraženih je trenutno 141, te je 650 njih u samoizolaciji. Novooboljeli su nam mlađe osobe i povratnici s godišnjih odmora, ali prosječna dob je porasla na 40 godina. Imamo žarište na jednoj svadbi i rođendanu, te povratnike s hodočašća u Međugorju. Na jednom otoku u zadarskoj županiji imamo 12 oboljelih koji su se danima družili. Imamo i maturalno putovanje, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji oboljelo je dvoje maturanata iz Zagreba – rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex