Prema novoj objavljenoj snimci Beroš je ipak znao da se snimao razgovor iako je to negirao…

Prema novoj objavljenoj snimci Beroš je ipak znao da se snimao razgovor iako je to negirao…

SNIMKA telefonskog razgovora između ministra zdravstva Vilija Beroša i donedavne zamjenice ravnatelja bolnice u Vinogradskoj Dijane Zadravec koja je objavljena na YouTubeu traje nešto manje od 5 minuta. Objavljeni video ima svojevrsnu uvodnu špicu u kojoj se predstavljaju akteri razgovora, a koja traje oko 25 sekundi, što znači da snimka razgovora koji možemo čuti na YouTubeu traje oko 4 minute i 46 sekundi, piše index.hr

Index je pak u posjedu snimke ovog sada već slavnog telefonskog razgovora koji traje 5 minuta i 10 sekundi i na kojoj se čuje uvod u snimanje telefonskog razgovora kojeg na YouTubeu nema.

Na samom početku duže snimke čuju se neartikulirani zvuci, a onda nepoznati ženski glas koji šaptom kaže: “Samo ugasi zvuk, molim te.” Nakon toga se čuje još i riječ “jedan”, a oboje sugerira da se radi o pripremama za snimanje razgovora između Zadravec i Beroša. “Jedan” je vjerojatno izrečeno kako bi se testirao ton.

Duža snimka sugerira da je snimanje pripremljeno na sastanku Beroša sa suradnicima u Ministarstvu zdravstva, a u tom kontekstu treba podsjetiti da je on izjavio da on osobno taj razgovor nije snimao, ali da je s njime u prostoriji u tom trenutku bilo još 5-6 najbližih suradnika. “Teoretski je vrlo moguće da je netko snimao”, izjavio je jutros Beroš.

Tko na početku priprema sve za snimanje?

Otvoreno je još pitanje čiji ženski glas čujemo na početku duže snimke jer se čini da je u tehničkom smislu ta osoba snimala razgovor između Beroša i Zadravec, iako nije jasno je li radila po svom nahođenju ili nečijem naređenju. Beroš je kazao da je među 5,6 ljudi koji su bili na sastanku bila i njegova tajnica.

Također, postavlja se pitanje i čiji je glas na kraju snimke. Čini se da je Beroš taj koji govori – “Pošalji mi to”, no on je kazao da ne zna je li to on. “Stvarno ne znam, ne sjećam se ni na što se odnosilo, tko da mi što pošalje”, rekao je u razgovoru za Index u kojemu je kazao kako mu je Zadravec prijetila.

Istaknuo je kako on nije ni znao da se razgovor njega i Zadravec snima, a pitali smo ga i što misli tko onda stoji iza te snimke. “Nisam ni znao da se to snima. Očito je to pustio netko tko me jako voli, ne znam čiji su to interesi da se to pusti i želi li netko maknuti fokus od moje borbe protiv covida”, kazao je Beroš za Index.

Pitali smo ga tko je od ženskih osoba bio na sastanku s njim kad je razgovarao sa Zadravec jer se na snimci čuje i neka ženska osoba pa je rekao da je na sastanku bila njegova tajnica, no ponavlja da on nije snimao ni znao da se snima.

Kad je točno snimka nastala?

Također, i dalje je nejasno kada je snimka nastala. Objava na YouTubeu tvrdi da je to bilo u lipnju, Zadravec je jutros izjavila da je krajem svibnja dok nam je Beroš kazao da je sigurno nastala počekom lipnja. Autentičnost snimke zasad nitko nije demantirao, Zadravec je jasno rekla da je snimka autentična. No što je s dijelom na početku snimke, tek se treba utvrditi.

Bilo kako bilo, postoji još mnogo neodgovorenih pitanja u vezi ove afere, koja proizlaze i iz duže snimke.

Snimku najnovijeg razgovora možete poslušati OVDJE

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex