Škoro: Upozoravali smo na stožerokraciju kad su nam se svi smijali…

Škoro: Upozoravali smo na stožerokraciju kad su nam se svi smijali…

Miroslav Škoro je u razgovoru za N1 komentirao situaciju u Hrvatskom saboru, nošenje maski, proslavu u Kninu i novu Vladu.

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro kazao je za N1 da su sazrijeli uvjeti za smjenu Krunoslava Capaka na čelu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

“Bili smo na čelu kolone koja je tražila određene stvari. Upozoravali smo na stožerokraciju kad su nam se svi smijali i smatrali su da ugrožavamo ustavnopravni poredak Republike Hrvatske. Upozoravali smo na silnu količinu ovlasti koje imaju, a sad o tome razgovaraju i suci Ustavnog suda. G. Capak je predstavnik dijela stožerokracije koji sebi uzima za pravo da, kako vladajućima paše, tumači ulogu Stožera. To nije dobro za njega ni za Stožer”, rekao je Škoro i dodao:

“Sve oko korone je postala politika, to je bjelodano svima. Danas raspravljamo o Zakonu o obnovi Zagreba, kasnimo, nakon četiri mjeseca, u ozbiljnim zemljaam to se rješava u nekoliko tjedana. Ali to je zato jer je stožerokraciji tako odgovaralo.”

Nije htio komentirati izjavu Zorana Milanovića koji je rekao da je Nacionalni stožer za civilnu zaštitu paratijelo, rekavši da je neobično da se Hrebaku, Plenkoviću i svima koji su nužni u datom trenutku vladajućoj većini, drugačije tumače napuci Stožera. Po njegovom mišljenju Stožer treba djelovati ujednačeno i neovisno. Na pitanje o nošenju maski u Saboru i odluku zastupnice Domovinskog pokreta Karoline Vidović Krišto da je ne nosi, odgovara:

“Ovdje govorimo o maskicama, o činjenici da dio epidemiologa govori da ne štite nas, nego one s kojima komuniciramo. Smatram da bi trebalo poslušati savjet, ja ih nosim, a gđa Vidović Krišto se odlučila prikloniti drugom dijelu stručnjaka koji smatraju da ih ne treba nositi. Pokriva lice šalom, i g. Capak i g. Beroš su rekli da je pokrivanje lica pamučnom tkaninom dovoljno.”

Dodaje da je apelirao na nju da ipak nosi masku, no “ona je rekla da želi slušati stožer koji je rekao da je prekrivanje lica pamučnom maramom dovoljno”.

Osvrnuo se i na proslavu u Kninu te rekao da će doći, ali da se ne želi petljati u tuđe politike, posebno SDSS-a koji su članovi vladajuće većine:

“To je velik dan, svi koji drže do te pobjede i zahvalnosti braniteljima, a posebice ako su članovi parlamentarne većine, trebali bi biti nazočni u Kninu taj dan. Većina je takva kakva je, tanašna, ali ako su preuzeli voditi državu, onda to trebaju i u slavljeničkim situacijama.”

Komentirajući zviždanje rekao je da svatko ima pravo manifestirati svoje stavove, a vjeruje da svatko dobije ono što zaslužuje.

“U ovom trenutku mali dio glasača odlučio je da će oni imati 66 mandata u Saboru i uvjeren sam da bi oni pljeksali, ali 54% nije izašao, sigurno bi dobio i pokoji zvižduk.”

O prvim danima rada ponovno izabranog premijera Andreja Plenkovića rekao je: “Živi bili pa vidjeli, meni se čini bahat kao i prije.” Piše N1

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex