Vidović Krišto Plenkoviću: Kako ćete nastaviti protuustavno formiranje Vlade …

Vidović Krišto Plenkoviću: Kako ćete nastaviti protuustavno formiranje Vlade …

Hrvatski sabor će glasovati o povjerenju novoj, 15. Vladi i drugoj koju će voditi aktualni premijer Andrej Plenković. O povjerenju Vladi, Sabor će glasovati odmah nakon završetka rasprave, za što su im potrebni glasovi većine svih zastupnika – 76, koliko ih HDZ ima s partnerima, zastupnicima manjina, NS Reformista i HNS-a. Nakon što ih Sabor potvrdi, predsjednik i članovi Vlade svečano će prisegnuti.

Nakon predstavljanja programa Vlade, Andrej Plenković odgovarao je na pitanja zastupnika i zastupnica.

Zastupnica Karolina Vidović Krišto pitala je kako će premijer nastaviti, kako je to nazvala, protuustavno sastavljanje vlade s partnerima iz redova nacionalnih manjina, posebno se referirajući na Milorada Pupovca.

“Nema ničeg protuustavnog ni u mandatima u 12. izbornoj jedinici niti u ovoj Vladi. Postoji krug ljudi na ovom političkom prostoru koji nisu dobro upoznati s 30 godina pravne i političke povijesti, ni zakonom o manjinskim pravima. Sjećam se nekih trenutaka bolje no drugi. Zastupnici nacionalnih manjina su politička i pravna stečevina Hrvatske, vi to možda želite mijenjati, ja neću. Manjine su bogatstvo”, odgovorio je Plenković. Prenosi N1

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex